Kiszámolták mennyit költ Willy Wonka csokigyára egy év alatt


maxresdefault 2

Ha azt hitted, hogy Willy Wonka csokoládétól tobzódó varázslatos gyárában minden csak móka és szórakozás, akkor az Advanced Technology Services zseni munkatársai által kiszámolt egy évnyi költségét látva rájössz, hogy a valóság közel sem annyira édes.

A site szerint a teljes összeg 224,6 millió dollárra rúg, amit az olyan költségek tesznek ki, mint az umpa-lumpák 73,4 milliós fizetése, a 2,652 dolláros ehető tapéták használata, a 6,032 dolláros arany libatojások és a méregdrága csokoládé folyó 32 millió dolláros díja.

kep 1 3

Az épület fenntartási költségein kívül Wonka minden bizonnyal a “WOW” tényezőt sem hanyagolja el. Ez azt jelenti, hogy a híres csokoládé folyója a becslések szerint 567,750 liternyi édességet igényel, amit látva már nem is tűnik annyira soknak a fent említett összeg (természetesen ebben már bele van kalkulálva a csokoládé vásárlásának és a rendszer működtetésének költsége is). Így a varázslatos gyár éves energiaköltsége 2 millió dollár körül alakul.

kep 4 1

Mr. Wonka legdrágább eszköze mégis a rakétákkal ellátott repülő liftje, aminek menőségét mi sem mutatja jobban, mint a 109 milliós összértéke. Persze ezek a látványos cuccok mit sem érnek az olajozottan működő alkalmazottak, az umpa-lumpák nélkül, akiknek az egészségügyi ellátására évi 8 milliót, míg a morális hangulatuk megerősítésére szervezett taco-keddre 25,000 dollárt költ.

kep 2 4

A nagy kérdés már csak az, hogy ilyen hatalmas fenntartási költségek mellett pontosan mennyit érhet a csokoládéra specializálódott társaság? Wonka úr birodalma nagyjából a mi világunk csokoládé moguljával, a Cadbury vállalattal egyenértékű, vagyis 21,5 milliárd dollárt kellene kicsengetnünk, ha szeretnénk felvásárolni.

kep 3 3

Tehát nagyon észnél kell lennie a Legendás állatok és megfigyelésük producerének, David Heymannak, aki még 2016-ban jelentette be, hogy előzményfilmet készít Willy Wonka történetéből, ugyanis a fenti összegeket látva könnyedén kicsúszhat a Warner által meghatározott költségkeretből.

A teljes költségszámítását a gigagyárnak ide kattintva tanulmányozhatjátok.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Premierdátumot kapott a Jurassic World 3
Következő cikk Megvan az élőszereplős Pinokkió rendezője