Kiszámolták mennyit költ Willy Wonka csokigyára egy év alatt


Ha azt hitted, hogy Willy Wonka csokoládétól tobzódó varázslatos gyárában minden csak móka és szórakozás, akkor az Advanced Technology Services zseni munkatársai által kiszámolt egy évnyi költségét látva rájössz, hogy a valóság közel sem annyira édes.

A site szerint a teljes összeg 224,6 millió dollárra rúg, amit az olyan költségek tesznek ki, mint az umpa-lumpák 73,4 milliós fizetése, a 2,652 dolláros ehető tapéták használata, a 6,032 dolláros arany libatojások és a méregdrága csokoládé folyó 32 millió dolláros díja.

Az épület fenntartási költségein kívül Wonka minden bizonnyal a “WOW” tényezőt sem hanyagolja el. Ez azt jelenti, hogy a híres csokoládé folyója a becslések szerint 567,750 liternyi édességet igényel, amit látva már nem is tűnik annyira soknak a fent említett összeg (természetesen ebben már bele van kalkulálva a csokoládé vásárlásának és a rendszer működtetésének költsége is). Így a varázslatos gyár éves energiaköltsége 2 millió dollár körül alakul.

Mr. Wonka legdrágább eszköze mégis a rakétákkal ellátott repülő liftje, aminek menőségét mi sem mutatja jobban, mint a 109 milliós összértéke. Persze ezek a látványos cuccok mit sem érnek az olajozottan működő alkalmazottak, az umpa-lumpák nélkül, akiknek az egészségügyi ellátására évi 8 milliót, míg a morális hangulatuk megerősítésére szervezett taco-keddre 25,000 dollárt költ.

A nagy kérdés már csak az, hogy ilyen hatalmas fenntartási költségek mellett pontosan mennyit érhet a csokoládéra specializálódott társaság? Wonka úr birodalma nagyjából a mi világunk csokoládé moguljával, a Cadbury vállalattal egyenértékű, vagyis 21,5 milliárd dollárt kellene kicsengetnünk, ha szeretnénk felvásárolni.

Tehát nagyon észnél kell lennie a Legendás állatok és megfigyelésük producerének, David Heymannak, aki még 2016-ban jelentette be, hogy előzményfilmet készít Willy Wonka történetéből, ugyanis a fenti összegeket látva könnyedén kicsúszhat a Warner által meghatározott költségkeretből.

A teljes költségszámítását a gigagyárnak ide kattintva tanulmányozhatjátok.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Premierdátumot kapott a Jurassic World 3
Következő cikk Megvan az élőszereplős Pinokkió rendezője