A setét torony mozis buktája után a tévében születik újjá


dark tower amazon A tavalyi évad egyik legkomolyabb csalódása volt A setét torony, pláne a Stephen King rajongóknak, akik évek óta türelmesen várták, hogy tisztességesen megfilmesítsék kedvenc regényfolyamukat. A rendező, Nicolaj Arcel még a mozis bukta előtt mesélt arról, hogy már a sorozat pilot epizódján is elkezdett dolgozni:

Épp íródik. Részt vettem a pilot elkészítésében, ahogy az első évad kreatív szakaszában, szintén a pilot-jában és a második epizód megírásában is. Fantasztikus lesz. Az volt a legizgalmasabb ezzel kapcsolatban, hogy miközben a filmmel egy világ igazi bemutatkozását akartuk megalkotni, egyúttal olyan mozit készítettünk, ami önmagában is megáll és kerek egész. A legjobb az egészben, hogy egyben a tévésorozaton is dolgoztunk, és az is teljesen igazodik a kánonhoz.”
„Visszatérünk a múltba. Nagyon szorosan követjük a Varázsló és üveg és A harcos című regények cselekményét. Nagyon izgalmas lehetőség, hogy még inkább úgy állhatunk hozzá az egészhez, hogy „Oké, most már képesek vagyunk közvetlenül kiemelni szálakat, akár mondatokat, és pontosan olyanra írni a karaktereket, amilyenek.” Ez még rajongóként persze más szempontból volt izgalmas.

Most úgy néz ki ez a sorozatterv már nem csak ködös ígéret, mert az Amazonnál kötött ki a projekt, akik már elve lázasan dolgoznak A Gyűrűk Ura sorozaton és egyéb ígéretes könyvek szériává gyúrásán (Iain M. Banks: Kultúra, Terry Prachett: Korongvilág, Neal Stephenson: Snow Crash).

Stephen King is nyilatkozott korábban a lehetséges sorozatról, amiről kijelentette, hogy az a mű „teljes újraindításaként” szolgál majd. „A tévésorozat, ami most készül… egy reboot lesz, várjuk meg, mi lesz belőle.”
dark towerA készülő széria felett Glenn Mazzara bábáskodik, aki már a The Walking Dead sorozatnál is betöltött már showrunneri pozíciót. Azért egy rendezőcserét sem nagyon bánnánk. Sokat nyomna viszont a latba, ha Idris Elba visszatérne Roland szerepében, ám erre vajmi kevés az esély, mert ő max egy újabb moziváltozatra mondana inkább igent, abból ugye meg már nem lesz semmi. Kíváncsian várjuk mi sül ki az egészből, a film nem rakta magasra a lécet, de nem is ezt kellene szem előtt tartani.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Al Pacino ezzel az alakításával az idei tévés díjakat gyűjti majd be
Következő cikk A hét röhögései (231.)