Guillermo del Toro végre megcsinálhatja az álomprojektjét?


150712 yamato toro interview tease aryhpa

Most, hogy del Toro a legjobb rendező és film díját is megkapta az Oscaron újra él a remény, hogy a régóta dédelgetett H. P. Lovecraft Az őrület hegyei regényének adaptációját tető alá tudja hozni.

Nyolc évvel ezelőtt már minden készen állt a horrorfilmje elkészítéséhez, megvolt a forgatókönyve, a főszerepben Tom Crusie-t láthattuk volna, míg a produceri székben James Cameron foglalt helyet, de aztán a Universal stúdió váratlanul kihátrált a projektből. A problémát az okozta, hogy del Toro korhatáros filmként képzelte el a 150 millió dollárból készülő feldolgozást, ezt a Universal nem tudta elfogadni, mivel ezzel csökkentek az esélyek, hogy legalább 500 milliót behozzon majd a kasszáknál és ezzel megtérüljön a befektetésük.

Maga a történet is Toro után kiállt, miszerint egy Antarktiszi expedíció során egy elveszett civilizációra bukkan egy maréknyi csoport, akik ezzel a poklot szabadítják el.

at the mountains of madness 6 howard lovecraft by ivany86 d7jcdsw

Az őrület hegyei így kerülőpályára került és helyette be kellett érnünk nagy bánatunkra a Tűzgyűrűvel (aminek hamarosan itt a nem túl biztató folytatása is). Az elmúlt közel egy évtizedben viszont alaposan megváltozott az R-besorolású filmek megítélése köszönhetően a Deadpool, az AZ vagy a Tűnj el! sikereinek, amik bizonyították, hogy igenis lehet kasszasiker egy kimondottan felnőttekre koncentráló film, csak megfelelő alkotóelemekre és kiváló marketingre van szükség mindehhez.

Ha még azt is figyelembe vesszük, hogy A víz érintésével del Toro a legjobb rendezőnek és filmnek járó Oscar-díjat is megkapta így nagy valószínűséggel a stúdiók is örömmel vennék, ha legközelebb velük dolgozna a direktor, ráadásul minden adott a forgatás elkezdéséhez is, és ki ne akarna egy friss Oscar-díjas alkotóval együtt dolgozni?

Tom Cruise egy nemrégiben adott interjúban elárulta, hogy még semmi sincs veszve a projekt kapcsán:

Ahogy azt korábban is lemondtam, még nem mondtunk le a filmről, csak szünetel a dolog. Még mindig tervben van, és egy napon biztosan meg is csináljuk.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A kopott Micimackó Ewan McGregor segítségére siet a Christopher Robin előzetesében
Következő cikk 15 kulisszafotó, amitől picit másképp látjuk a Harry Potter-filmeket