Alan Rickman privát levelei feltárják a Harry Potter iránt érzett frusztrációját


alan 1

Az ABA Rare Book Fair London aukciós ház hamarosan elárverezi a 2016-ban elhunyt angol színészlegenda, Alan Rickman naplóinak, személyes leveleinek és filmjei forgatókönyveinek egy részét.

A licitre kínált levelek olyan beszélgetéseket is tartalmaznak a Harry Potter alkotójával, J.K. Rowlinnggal és David Heyman producerrel, melyekből megtudjuk, hogy Rickman számára lelkileg nem volt könnyű feladat Piton professzor életre keltése.

Az egyik legérdekesebb levelet a HP filmek producere Heyman írta, aki köszönetet mond a színésznek a Titkok Kamrájában végzett munkája miatt:

Köszönöm, hogy sikeressé tetted a HP 2. részét. Tudom, hogy néha frusztrált voltál, de kérlek, sose felejtsd el, hogy szerves részét képzed ennek a szériának. És briliáns vagy.

Rickman később a 2009-es Félvér herceg forgatása kapcsán írt egy feljegyzést “Mi zajlik Piton fejében” címmel, melyben aggodalmának adott hangot David Yates rendező Pitonhoz való hozzáállásáról:

Mintha David Yates úgy döntött volna, hogy a tinédzser korú nézőket ezek a dolgok nem nagyon foglalkoztatják.

A gyűjtemény részét képezi J.K. Rowling elégedettségét kifejező levele is, melyben háláját fejezi ki a színész felé, amiért

igazságot szolgáltattál a legösszetettebb karakteremnek.

Miután Rickman 2016-ban elhunyt kiderült, hogy az írónő, amikor még csak négy kötetet jelentetett meg a Harry Potterből az alábbi mondattal segítette Rickmant:

Elmondtam Alannek, mi is áll a “mindig” szó mögött.

Ez volt a színész saját bevallása szerint is a legfontosabb információ amit kapott és ekkor értette meg, hogy Piton figurája egy bonyolult és összetett személyiség, akivel kapcsolatban semmi sem fekete vagy fehér.

A kalapács alá kerülő Rickman leveleit, a saját Robin Hood, a tolvajok fejedelme illetve a Die Hard forgatókönyvét és a naplóit közel 1 millió dollárra becsülik, amit majd az Independet UK oldalán keresztül vásárolhatnak meg a rajongók.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk J.K. Rowling bestsellerein alapuló krimisorozat érkezik
Következő cikk Bizony a filmekben is nagyon szeretnek leskelődni