Spielberg produkciós cége készíti el az Arachnophobia – Pókiszony remake-jét


borito 28

A Steven Spielberg alapította Amblin Entertainment és a James Wan által létrehozott Atomic Monster összefognak, hogy tető alá hozzák a 90-es évek horror-komédiájának, a Pókiszonynak a remake-jét.

A film eredeti verziója Frank Marshall rendezői debütálása volt (aki manapság leginkább producerként ért a csúcsra)  olyan nevekkel a főszerepekben, mint Jeff Daniels, John Goodman, Harley Jane Kozak és Julian Sands. Az Arachnophobia azért is különleges darab, mert ez volt az első film, amit a Disney a 2007-ben bezárt Hollywood Pictures égisze alatt adott ki. Marshall (Ready Player OneJurassic World: Bukott birodalom) ha nem is direktorként, de ismét részt vesz majd a remake munkálataiban, ugyanis ő lesz a producer.

A hétfői bejelentésből az is kiderült a korai fázisban lévő projektről, hogy biztosan nem Wan (Démonok között, Aquaman) rendezi majd, illetve hogy még sem forgatókönyvíróval sem pedig kiszemelt színészekkel nem rendelkezik a Pókiszony.

A közel 30 éves alkotásnak a története idővel megmosolyogtatóvá vált, melyben egy újonnan felfedezett venezuelai pókfajt a kutatók a tudtuk ellenére egy kis amerikai városba szállítanak. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor a mérges ízeltlábú kereszteződik a helyi pókkal és immár szuper-pókként a város lakóit kezdi tizedelni. A készítők számításai bejöttek és egy tiszteletreméltó 53 millió dolláros bevételt hoztak össze, ami nagy részben a valóságosan ható arachnophobia előidézésének volt köszönhető a film valódi sztárjaival, mégpedig a forgatásokon használt, Új-Zélandon honos Avondale fajnak, amit ironikus módon az ártalmatlan természetük és tekintélyes méretük miatt választottak ki.

Bár kevés rá az esély, hogy a CGI világában ismét valódi pókokkal rémisztgetnek majd minket a vásznon, az mindenesetre jó jel, hogy az a horrorra szakosodott Atomic Monstre készíti majd el a filmet, akik 2014-ben az Annabelle-el, majd a Démonok között 2.-vel már bizonyították mi kell a XXI. századi ember szívrohamához, illetve az az Amblin felügyeli mindezt, akik az eredeti filmhez is a nevüket adták.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Arcélek, útszélek - kritika
Következő cikk A 80 éves Supermant ezzel az évfordulós videóval ünnepeld!