Végre bepillanthatunk a Liza, a rókatündér rendezőjének új filmjébe


borito
forrás: InterCom

Ujj Mészáros Károly három évvel ezelőtt keltette fel a magyar közönség figyelmét az egyedi hangulatú Liza, a rókatündér című filmjével, azóta pedig tűkön ülve vártuk, hogy a rendező legközelebb mivel rukkol elő. Most viszont végre egy perc erejéig betekinthetünk az X – A rendszerből törölve sejtelmes címre keresztelt új alkotásába.

A film hivatalos szinopszisából kitűnik, hogy Ujj Meszáros új műfaj felé vette az irányt, ami ezúttal  a skandináv krimiket idézi majd:

Éva (Balsai Móni) zseniális rendőr. Meglátja, amit más nem, megérzi, ami fölött minden kollégája elsiklik, ott is észreveszi a bűnt, ahol minden más zsaru legfeljebb balesetet sejt. Neki tűnik fel az is, hogy a Budapesten rövid időn belül elkövetett jó néhány öngyilkosság igazából összefügg, és egy zseniálisan gonosz sorozatgyilkos műve. Ám Éva használhatatlan. Férje öngyilkossága óta pánikbeteg, szorong és a mániáival küzd. Kinn a terepen leblokkol, képtelen részt venni a fővárosi rendőrség munkájában és kamaszodó, saját problémáival küszködő lányával sem találja meg a hangot. A város választások előtt áll. Az utcákon eluralkodik a káosz. Vandálok, tüntetők, anarchisták teszik lehetetlenné a békés életet – az egyenruhások nem érnek rá egy kétséges, bizonyíthatatlan üggyel foglalkozni.

kep2
forrás: InterCom

Csakhogy felkerül a központba egy új tiszt. Péter (Schmied Zoltán) más, mint a többiek, felfedezi kolléganője különleges tehetségét… és meglátja benne a nőt is. Együtt erednek a mindeddig felderítetlen esetek nyomába: egyre jobban belekeverednek egy szövevényes, félelmetes bűncselekmény-sorozatba, amelynek gyökerei valahova a régmúltba nyúlnak és nagyon nagyhatalmú emberekhez vezetnek.

A hazai mozikban november elsején bemutatkozó az X – A rendszerből törölve főszereplőinek nagy része is ismerős lehet majd a Lizából, ugyanis itt van Balsai Móni, Schmied Zoltán, Bede-Fazekas Szabolcs, és Szabó Győző is, akiket Fekete Ernő, Básti Juli, Szirtes Ági, Kőszegi Ákos és Schneider Zoltán egészít ki Kulka Jánossal.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Jeremy Irons a Watchmen sorozat élén
Következő cikk Így fest Gal Gadot és Chris Pine a Wonder Woman 2 forgatásán