Jeremy Irons a Watchmen sorozat élén


borito 70

Jeremy Irons-t választották a Damon Lindelof’s által rendezett HBO-s Watchmen sorozat főszerepére. A projekt Alan Moore, Dave Gibbons és John Higgins azonos című DC képregényének adaptációja lesz.

Az eddigi bejelentések alapján ismert volt a szereplőgárda több tagja: Regina King (A közellenség, Beépített szépség 2.), Don Johnson (Django elszabadul), Tim Blake Nelson (Különvélemény). Hozzájuk csatlakozott Jeremy Irons, akinek karakteréről egyelőre semmi konkrétumot nem árultak el.

Ez lesz Irons második jelentősebb sorozatszerepe. Korábban játszott a Borgiákban, mint Rodrigo Borgia, vagyis az intrikus VI. Sándor pápa. Nem ismeretlen számára a képregények világa sem, hiszen láthattuk, mint Batman hűséges inasa, Alfred a Batman vs Superman és Az Igazság Ligája című filmekben. A szerencse forgandó főszerepéért elnyerte az Oscar-díjat, a szerencsések pedig ismerhetik, mint az Oroszlánkirály gonoszának, Zordonnak az angol szinkronhangja.

Lindelof levélben üzent a rajongóknak a Watchmen sorozat főbb irányvonalairól. A legfontosabb, hogy nem az eredeti, 1985-ben játszódó képregényt szeretné ismét elmesélni, hanem a már ismert világban, a jelenkorban lesz egy teljesen új történet, új karakterekkel a középpontjában. A képregényben és a 2009-es filmben is egy szuperhősökből álló bűnüldöző csoport nyomozását követhettük, akik társuk gyilkosának felkutatása közben szövevényes összeesküvésbe ütköznek. Nem tudni, hogy az itt megjelenő szereplők közül bárki is feltűnik-e Lindelof verziójában. Nyilatkozata szerint annyi biztos, hogy találkozhatunk majd ismerős díszletekkel, ugyanis a cselekmény folyamán visszaugranak a múlt századba is.

Damon Lindelof írja a forgatókönyvet, a rendezői székben pedig Nicole Kassell (Egy kis Mennyország) ül. A produceri teendőket is ők látják el, úgyhogy remélhetünk egy, a képregényhez méltó feldolgozást.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Pierce Brosnan elárulta kit szeretne James Bond bőrében látni
Következő cikk Végre bepillanthatunk a Liza, a rókatündér rendezőjének új filmjébe