A Joaquin Phoenix-féle Joker-film hivatalosan is zöld utat kapott


borito 17

A Warner Bros. hivatalosan is megerősítette a készülő Joker eredetfilmjüket, a The Hollywood Reporter értesülései szerint pedig már Joaquin Phoenix is aláírt a címszerepre, így a rendező, Todd Phillips (Másnaposok) szeptemberben, New Yorkban meg is kezdi a film munkálatait.

Az elmúlt hónapokban sok pletyka keringett a Warner DC Dark/Black névre keresztelt irányvonalának első filmjéről, mely a Supermanékkel felépített összefüggő univerzumtól elkülönülve, népszerű karaktereken keresztül mutat majd be kisebb és sötétebb történeteket.

Úgy tűnik a híresztelések igazak voltak a Joker eredetfilm kapcsán, ami a stúdió szerint “különbözni fog a többi szuperhősfilmtől”. A Phillips és Martin Scorsese által írt 80-as évekbe kalauzoló történet mindössze 55 millió dollárból készül majd, a hivatalos szinopszisa szerint pedig “egy olyan embert ismerhetünk meg a főszereplő képében, akit a társadalom kitaszított”.

938

A néhány hete kiszivárgott, képregényfilmekre nem jellemző karakter leírásokból pedig már azt is sejtjük, hogy a bűnügyi drámaként aposztrofált filmet Victor Hugo A nevető ember című regénye ihlette, ami ha a tervek szerint halad és Phillips tényleg megkezdheti a forgatásokat szeptemberen, akkor 2019 év vége felé már be is mutathatja a Warner.

A hamarosan megtartandó Comic-Conon talán több információt is megtudunk majd Joker eredetfilmjéről, többek között a nemrégiben felmerült pletykát is tisztázhatják a készítők, miszerint a bőregér fiatalkorára összpontosító Matt Reeves rendezte The Batman filmje szorosan összefügg majd a Phoenix-féle bohóc történetével.

j

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Nicolas Winding Refn egy ingyenes streaming szolgáltatás elkészítését tervezi
Következő cikk Elcsúsztatták az Indiana Jones 5 premierjét