A lehetetlen teljesítve: a Mission: Impossible 6 a széria legjobb nyitányát produkálta


borito 51

Tom Cruise az eddigi legsikeresebb küldetését hozta tető alá a mozipénztáraknál a Mission: Impossible – Utóhatással.

A múlt hétvégén a Paramount 4,386 helyszínen mutatta be Ethan Hunték immár hatodik hajmeresztő kalandját, ami a tengerentúlon 61,5 millió dollárt tudott összeszedni, ezzel a Mission: Impossible franchise legsikeresebb nyitányát produkálva. A legutóbbi lehetetlen küldetés, a Titkos nemzet startját 6 millió dollárral körözte le, ugyanakkor 3,3 millióval elmaradt Cruise karrierjének csúcsától, a Világok harcától (64,8 millió).

Az utóhatás kimagasló teljesítménye azt is remekül kirajzolja, hogy a közönség a kaszkadőrök nélkül dolgozó színésztől pontosan mit is vár el. Ugyanis Cruise utolsó filmjei, a Jack Reacher: Nincs visszaút és A múmia sem bevételben sem pedig kritikai fogadtatásban nem volt képes a tőle elvártakat hozni – ez alól a Barry Seal: A beszállító kivételt képezett, ahol az akciósztár kicsit komolyabbra vette a figurát az igaz történetet feldolgozó filmben, így 50 milliós gyártási költségre majdnem 135 milliót termelt.

mi2
A Mission: Impossible – Utóhatás hétvégi bevételi eredményei

Tom Cruise gyenge időszaka megtörni látszik a 22 évvel ezelőtt indult széria új részével, amit az Utóhatás további 36 nemzetközi piacon összeszedett 92 millió dollárja és ezzel globálisan 153,5 milliója (ebből az Imax 12,5 milliót tett ki) is bizonyít. Ezzel a film menetelése még korántsem ért véget, a kínai piac még hátra van, ahol július 31-én érkezik meg, míg hazánkban augusztus 2-től látható majd.

Az Utóhatás nem csak a franchise legjobb rajtját produkálta, de a kritikusokat is sikerült lenyűgöznie, így a Rotten Tomatoes 242 véleménye alapján kapott 98%-os értékelése az eddigi legmagasabb a sorozat és Cruise karrierje esetében.

mi
A Mission: Impossible – Utóhatás Rotten Tomatoes pontszáma

Persze a hétvégi eredményeket látva közel sem volt lehetetlen küldetés az Utóhatás részéről a kasszarobbantás, ugyanis a második helyen a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba végzett 15 millió dollárral, mögötte egy millióval maradt le a A védelmező 2, míg a negyedik és ötödik helyet az animációs filmek birtokolták, a Hotel Transylvania 3. – Szörnyen rémes vakáció 12,3 millióval és a frissen debütált Teen Titans Go! To the Movies 10,5 millióval.

A hétvégi box office adatok első tíz helyezettje

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét legfontosabb történései Hollywoodból
Következő cikk Befutott Jonah Hill és Emma Stone sorozatának, a Maniac-nek az első előzetese