Andy Serkis rendezi a Netflixre érkező Állatfarm élőszereplős adaptációját


borito 6

Úgy tűnik a korábbi hírek, miszerint Andy Serkis Maugli sztorija a Netflixre vándorol, csupán a kezdete volt egy hosszú és izgalmas együttműködésnek. A színész megkapta azt a lehetőséget amire talán egész életében várt: az Állatfarm adaptációjának elkészítését.

A Deadline szerint a Netflix és Serkis Orwell regényét feldolgozó munkájának eredménye a tervek szerint egy élőszereplős/animációs film lesz, melynek produceri székében Matt Reeves foglal helyet. George Orwell Állatfarmja egy csoport állatról szól, akik együtt élnek természetes harmóniában, amíg egy nap aztán fellázadnak gazdájuk ellen, követelve függetlenségüket. A regény köztudottan egy politikai allegória, párhuzamba állítva az állatfarmot, a tökéletes társadalommal.

Serkis így nyilatkozott a készülő produkcióról:

Elképesztően izgatottak vagyunk, hogy végre megtaláltuk a tökéletes kreatív otthont a Netflixnél, ennek a monumentális és időtálló műnek. Ráadásul a projekt során újra együtt dolgozhatok a barátommal, Matt Reeves-szel, aki producerként fog dolgozni a filmen, hozzáadva műhöz a benne rejlő érzékenységet, őszinteséget, és a történetmeséléshez szükséges intelligenciát.

A páros maradandó és felejthetetlen munkát végzett a Majmok bolygója filmek során, amit valószínűleg ezúttal is igyekeznek megteremteni. Reeves szerint felesleges aggódnunk a siker érdekében:

Andy egy elképesztően mély és érzékeny lélek. Természeti erőket meghazudtoló energiával bír, a munkában is mindig a maximumot nyújtja.

Ez a páros bármihez nyúl arannyá változik az eddigi tapasztalatok alapján. Ezt az alkímiát várjuk a Netflix forgalmazásában megjelenő Állatfarmtól is. A mű témája és üzenete mindig aktuális, azonban napjainkban kifejezetten relevánssá vált. Úgy tűnik, pont időben találta meg Serkis Orwell történetével a Netflix stúdióját.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A Barátom, Róbert Gida tulajdonképpen a Trainspotting 3. része
Következő cikk Várjuk a Stan és Pan filmet!