Andy Serkis Maugli filmje a mozik helyett a Netflixen debütál


borito 48

Az Andy Serkis rendezte élőszereplős A dzsungel könyve adaptációja október 19-én mutatkozott volna be a Warner gondozásában, de a stúdió váratlan lépést tett és a film terjesztési jogait nemrégiben eladta a Netflixnek.

A Callie Kloves írta Maugli címen futó projekt közel 4 éve készült már, nagy részben a CGI-al életre keltett állatok dizájnjára szánt idő miatt. Az első előzetese a filmnek aztán jelezte, hogy nemsokára láthatjuk Serkis rendezését, ami a híreszteléseknek megfelelően sokkal sötétebb adaptációt ígért, mint az 1967-es Disney klasszikus animációs filmje vagy a 2016-os Jon Favreau dirigálta élőszereplős változata.

A Warner tervei úgy tűnik időközben megváltoztak és a Maugli jogait eladták a Netflixnek, ami egyben azt is jelenti, hogy a premierje ezzel 2019-re csúszott. A Deadline információi szerint azonban a streaming szolgáltató nemcsak a saját platformján tervezi a The Cloverfield Paradox után felvásárolt film bemutatását, hanem limitált vetítéssorozatban mozikba is küldené (hazánkban nem valószínű), a lehengerlő látványhoz dukáló 3D-s verzióban.

Az állatok bőrébe bújó Christian BaleCate BlanchettBenedict Cumberbatch, Naomie Harris, Andy Serkis, Peter Mullan, Jack Reynor, Eddie Marsan, Tom Hollander, és a Matthew Rhys, Freida Pinto, Rohan Chand hús-vér szereplőkkel készült Maugli Netflixen való debütálása a készítők szerint csak jót tehet a film megítélésének, hiszen az ismét eltolt premierdátum biztosítja, hogy ne hasonlítsák össze a két évvel ezelőtt bemutatott Disney-féle feldolgozással.

Ti örültök neki, hogy az otthon kényelméből láthatjátok majd vagy jobban örülnétek neki, ha a mozi nagyvásznán tárulna elétek a legendás történet újbóli változata?

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Brad Pitt nagyon szeret hasonlítani az aktuális barátnőire
Következő cikk Henry Cavill és Simon Pegg angol szlengleckéje