Robert Redford bejelentette visszavonulását


borito 10

A 81 éves amerikai színészlegenda az Entertainment Weekly-nek mesélt arról, hogy 50 évnyi pályafutást követően ideje lassítania, így az október 5-én debütáló The Old Man and The Gun lesz az utolsó filmje színészként.

Soha ne mondd, hogy soha, de arra jutottam, ideje nyugdíjba vonulni. 21 éves korom óta csinálom ezt, és azt gondolom ennyi pont elég is volt. És ha már visszavonulok, akkor miért ne tenném ezt egy olyan filmmel, ami nagyon jókedvű és optimista.

-nyilatkozta az interjúban Redford, akinek utolsó alakítása Forrest Tucker igaz történetét dolgozza fel. A bűnöző élete nagyvászonra kívánkozott, tizenéves korától élete nagy részét ugyanis börtönben töltötte, majd bűnözői pályafutása során 12-szer szökött meg a rácsok mögül, közel 60 évesen lépett meg például a hírhedt San Quentinből, majd 70 felett sem tudott leállni és sikeres bankrablásokat vitt véghez.

butch

Redford karrierje az 1962-es Háborús vadászat című filmmel indult el, majd az 1969-es Butch Cassidy és a Sundance kölyök hozta meg számára a világhírnevet. A színészet mellett producerként és rendezőként is nagy hatással volt a filmiparra, 1981-ben pedig megalapította az USA legnagyobb független filmfesztiválját, a Sundance-t. Karrierje során kétszer nyerte el az Oscar-díjat (1981-ben az Átlagemberek rendezéséért, majd 2002-ben életművéért vihette haza), de emellett a National Medal of Arts-al és a Szabadság Elnöki Medáljával is kitüntették.

A hosszú, irigylésre méltó pályafutása során kétségkívül letette kézjegyét a filmvilágban, így bár keserédes a bejelentése öröksége kitörölhetetlen.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Marvel – Férfiasan tökéletes
Következő cikk Így fest Margot Robbie Sharon Tate-ként Tarantino új filmjében