5 film, amit vétek lenne kihagynod szeptemberben!


6 6

2018. szeptemberének mozis kínálatából választottuk ki az öt, általunk legjobban várt címet.

Három nő

A Taxi Teherán rendezőjének új filmje egy elismert színésznő történetét mutatja be, aki egy felkavaró videóüzenetet kap. Egy vidéki lány kéri segítségét, akit szülei nem engednek továbbtanulni a teheráni színiakadémián. A nő magával Jafar Panahival kiegészülve felkeresi a lányt, útjuk során pedig hazájuk egy addig ismeretlen arcát ismerik meg. Panahi korábbi munkáit az ultrakonzervatív iráni társadalom tabuinak feszegetése jellemezte, így feltehetően most is ez lesz a központi motívum.

Bemutató dátuma: szeptember 13.

Keresés

A tengerentúlon a kritikusok a tenyerükön hordozták a Keresést, ami egy, a 16 éves lánya után kutató apuka történetét mutatja be. A férfi a lánya laptopját feltörve próbál gyermeke nyomára bukkanni, ahol egyre inkább megismeri a világháló sötét oldalát. Egy mindvégig feszült, érzelemdús thriller ez, ami kőkemény képet alkot az internet veszélyeiről.

Bemutató dátuma: szeptember 20.

Utoya, július 22

Az Utoya, július 22 Norvégia történetének legvéresebb terrortámadását mutatja be, ahol az elkövetők egy Oslói robbantás mellett egy nyári táborban nyitottak tűzet. A film a második helyszínre fókuszál, ahol a káosz közepette egy fiatal lány próbálja megóvni saját, illetve húga épségét. A letisztult előzetes egy nyomasztó drámát ígéretét kelti, ahol megismerkedhetünk a skandináv ország történelmének ezen sötét fejezetével.

Bemutató dátuma: szeptember 27.

Napszállta

Ritkasága számba megy, hogy egy magyar mozi kerül a Velencei filmfesztivál műsorára, azonban Nemes Jeles László legújabb munkája képviseltetni fogja kis hazánkat a megmérettetésen. Már a meghívás ténye is komoly fegyverténynek számít, ráadásul a titokzatos előzetes, ha lehet, még inkább fokozza a várakozásokat. A történet szerint közvetlenül az első világháború előtt járunk, ahol egy fiatal lány Budapestre érkezik, hogy munkát vállaljon az egykoron a szüleihez tartozó kalapboltban. Itt azonban sötét családi titokra bukkan, melynek felkutatása során egyre jobban beszippantja a város forgataga.

Bemutató dátuma: szeptember 27.

Csuklyások – BlacKkKlansman

Spike Lee az egyik legelismertebb afroamerikai rendező, akinek munkásságával kapcsolatban abszolút indokolt az ilyen jellegű megkülönböztetés. Lee ugyanis rendre autentikusan ,,fekete filmeket” készít, érintve a színes bőrű közösség mindennapos problémáit. Hasonló recept alapján készült a BlacKkKlansman is, ami egy, a Ku-Klux-Klánba beépülő afroamerikai rendőr történetét mutatja be. A férfi egy zsidó ügynökkel együttműködve próbálja szabotálni a szervezet működését, a hetvenes évek fajgyűlöletétől forrongó Colorado Springsében. A zsarukat a mindig zseniális Adam Driver és az ex Amerikai-futball játékos John David Washington kelti életre. A páros közti remek kémia többszörösen megmutatkozott az előzetesben is, ami az év egyik legjobb parázs vígjátékát sejteti.

Bemutató dátuma: szeptember 27.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Végre befutott a True Detective 3. évadának első kedvcsinálója
Következő cikk Robert Redford élvezi a bankrablást a The Old Man And The Gun új előzetesében