Jön a Prérifarkas vs Acme mozifilm!


preri

Elkezdődtek a munkálatok a Warner Bros. háza tájékán egy egész estés Prérifarkas vs. Acme filmre, a híres animációs figura Wile E. Coyote (Prérifarkas) főszereplésével.

A karakter maga Mark Twain Roughing It című könyvéből származik, ahol egy valódi prérifarkas viselkedését jegyezte le az író. A készítők nemezisnek odaadták a Gyalogkakukkot, így a páros az 1940-es évek Halálos iramban megtestesítői lettek. Az azóta eltelt időben összesen 49 rövidfilm készült velük.

A kergetőző páros aranykora az 1940-es és 50-es években volt, a Bolondos Dallamokat is irányító Chuck Jones keze alatt. Kilenc alapszabályt fektetett le, amikhez minden rész ragaszkodott, így az alaphelyzet mindig ugyanaz: a Prérifarkas elkeseredett küzdelmet folytat, hogy elkapja az ebédjét, a Gyalogkakukkot, aki különböző trükkök és csapdák segítségével mindig meglóg. Az ehhez szükséges eszközöket, robbanóanyagokat a kitalált Acme Corporation biztosítja. Néha csak a vakszerencse menti meg gyorslábú madarunkat, hiszen ezek a termékek gyakran az égből potyognak. Az Acme egyébként irónikus elnevezés, a görög szó nagyjából “a zenitet”, “a legelsőt”, “a legelőkelőbbet” jelenti, ami nem igaz az általában hibás termékeikre. A mostani történet eköré a vállalat köré épülne.

acme wile

A Bolondos Dallamok szereplőit egyszer már sikeresen összerántották egy közös mozifilmre az 1996-os Space Jamben. A sokak által szeretett történetben Tapsi Hapsi és bandája kosárlabda sztárokkal keverednek kalandokba. A jóval gyengébb 2003-as folytatása már nem vonzott annyi nézőt a mozikba. De az biztosan látszik, hogy van lehetőség ezekben a karakterekben, akár új rövid-, akár egészestés filmekben gondolkodnak a Warnernél. Bár a Prérifarkas viszonylag egysíkú karakter, így érdekes választás szemben a sokkal árnyaltabb karakterekkel, mint a mindig trükköző Tapsi Hapsi vagy az állandóan ideges Dodó Kacsa.

Az élőszereplős film rendezője, a Lego Batmannel debütáló Chris McKay, a forgatókönyvet Jon és Josh Silberman írja.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Natalie Portman ismét az Oscarra hajt, íme a Vox Lux első előzetese
Következő cikk Upgrade - kritika