Natalie Portman ismét az Oscarra hajt, íme a Vox Lux első előzetese


borito 52

Befutott Natalie Portman és Jude Law Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon debütáló filmjének, a Vox Lux-nak az első teaser előzetese.

Brady Corbert (The Childhood of a Leader) második rendezése nem kevesebbre vállalkozik, minthogy bemutassa miként változott meg a zeneipar 1999 óta. A hivatalos szinopszisa szerint mindezt két különböző idősíkon keresztül: a film első fele a 90-es évek végén veszi fel a fonalat Celeste (Raffey Cassidy) és Eleanor (Stacy Martin) történetét elmesélve, akik egy nemzeti tragédiát követően dalba öntik a tapasztalataikat, ezzel elindítva a zenei karrierjüket. Később megtalálják a tökéletes menedzsert is (Jude Law), aki a csúcsra juttatja őket. A film második felében már 2017-ben járunk és a 31 éves Celeste-ére (Portman) koncentrál, aki tinédzser lányát egyedül neveli, miközben a botrányoktól megrekedt  karrierjét próbálja helyre hozni.

A koncepció azért is különösen érdekes, mivel Raffey Cassidy kettős szerepben tűnik fel a Vox Lux-ban, egyszerre formálja meg Celestét és 18 évvel később a lányát, a zenéjét pedig Sia valamint Scott Walker szerzete.

Egyébként Portman szerepét eredetileg Rooney Mara kapta, de ő hamar kiszállt a projektből, amit azóta biztos megbánt, mivel már most Oscar-esélyesnek tartják a filmet. Lehet, hogy Portman a Fekete hattyút követően ezzel zsebeli be a második akadémiai elismerését? Az első sokat nem mutató teaserből ezt még nem tudjuk megmondani, de hangulatra remeknek tűnik:

Mivel a TIFF versenyprogramjában szeptember 4-én levetített Vox Lux még nem rendelkezik forgalmazóval, így hivatalos premierdátummal sem látták el, bár ha az Oscarra szeretne nominálni, akkor év végéig mindenképpen a nagyvásznakon kellene énekelnie Portmannek.

Portmenre rá sem lehet ismerni a fotókon:

natal

natal2

natal3

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Volt egyszer egy téka előzeteske
Következő cikk Jön a Prérifarkas vs Acme mozifilm!