Krajcáros az AZ 2. részének első fotóján egy ikonikus jelenetet idéz meg


it

King könyvének, az AZ-nak az egyik legemlékezetesebb rémisztése Paul Bunyan favágó szobrához köthető. Ennek a tetején láthatjuk most csücsülni a Krajcáros bohócot.

A második rész az első film cselekménye után 27 évvel folytatódik. A Vesztesek klubja immáron felnőtt tagjainak újra össze kell állnia, hogy még egyszer, remélhetőleg utoljára felvegyék a harcot a Derry városát fenyegető gonosszal szemben. Az eredeti 1986-os Stephen King regény az 50-es és 80-as években játszódik, a mai divathullám viszont csak a 80-as évek felé nosztalgiázik, így a filmben a felnőtt Vesztesek a jelenkorban térnek vissza újra szülővárosukba.

Az első rész elérte a mozipénztárakban a 700 millió dollárt világszerte, de még tartoztak nekünk a történet másik felében, amiben többek között Jessica Chastain, James McAvoy és Bill Hader alakítják főhőseinket. A filmben többször lesznek visszatekintések gyerekkori élményeikre.

Az új jelenetfotón a Krajcáros a város híres favágójának, Paul Bunyannek a szobrán ül. A könyvet ismerők tudhatják, hogy Richie Toziert úgy ijesztette meg a bohóc, hogy életre keltette a szobrot és üldözőbe vette a fiút. Ezzel, hogy Bill Skarsgardot felültették a szobor vállára, már biztosra vehető, hogy valamilyen módon, de megidézik Richie megrémítésének történetét.

A szobrot magát, már láthattuk a 2017-es első részben is, mint háttérelemet. Ideiglenesen emelték az Ontario állambeli Port Hope-ban, ahol az első részt is forgatták és most a másodikat is. Az eredeti szobor, ami inspirálta Kinget, Maine-ben, a könyvben is emlegetett Bangorban található. King rajongók kedvelt zarándokhelye.

kep
Az eredeti szobor Bangorban

Ám azt fontos tudni, hogy bár látszik, Andy Muschietti rendező megemlékezik a jelenetről, messze nem biztos, hogy egy az egyben le is fogja játszani a vásznon. Rengeteg furcsa dolog történik a regényben, így bőven van miből választania az AZ 2. fejezet címet viselő folytatásban.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Volt egyszer egy téka - "Már sajnálom, hogy megcsináltam."
Következő cikk Gál Mihály - „A vetítést vita követte” - könyvajánló