Stephen King összesűrítve: megérkezett a Castle Rock új előzetese


castle rock

A Hulu új, Castle Rock című sorozata a King által kreált Maine városkában játszódik, ahol különböző horror történetek állnak össze egyetlen sokkoló tablóvá.

A Stephen King fanoknak nem szükséges sóvárgó szemekkel keresni a mester műveire való utalásokat a Castle Rock új előzetesében. Találunk itt ismerős elemeket az AZból, A remény rabjaiból, a Rita Hayworth című kis regényből vagy éppen a Cujóból. Ráadásul megjelenik Bill Skarsgaard, aki félelmetesnek félelmetes, a szerepe is végtelenül rejtélyes. Hiszen nem lehetünk biztosak benne, hogy a Krajcárost (Pennywise) játsza-e esetleg, ahogy a trailerben feltűnő Chosen Jacobs, avagy az AZ Mike Hanlon-ja is kérdéses, hogy más karakter bőrébe bújt-e a sorozat kedvéért.

A hivatalos összefoglaló szerint a Castle Rock „egy pszichológiai horror sorozat, ami Stephen King multiverzumában foglal helyet”. Emellett mint eredeti történet aposztrofálják, amiben összegződnek a mitologikus elemek és az érzékletesen megírt karakterek King legkedveltebb munkáiból, megmutatva a sötétség és fény epikus küzdelmét a Maine-i erdős vidék alig pár négyzetkilométeren. Vagyis fogták a könyveket és összegyúrták őket, hogy egy kerek egész, de ismeretlen forgatókönyvű történetet kapjunk. Ha csak ezt a trailert nézzük meg, akkor is láthatjuk, hogy nem viccelnek, tényleg összesűrítettek mindent, amit lehet. A korábbi marketing már megmutatott több ismert King-helyszínt, köztük a Shawshank Állami Börtönt és a Juniper Hill Elmegyógyintézetet is. Előbbi A remény rabjaiból, utóbbi az AZ-ból lehet ismert. Ki tudja még mennyi utalást láthatunk majd, érdekes lesz szemezgetni őket.

Főbb szerepekben André Holland (Holdfény), Bill Skarsgard (AZ) és Sissy Spacek (Carrie; A segítség). A produceri teendőket többek között J. J. Abrams és maga a mester, King látta el.

A Hulun július 25-én debütáló sorozat legújabb előzetesét megnézhetitek:

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Margot Robbie és Saoirse Ronan Skóciáért harcol a Mary Queen of Scots előzetesében
Következő cikk Emmy-jelölések 2018