Willem Dafoe van Gogh szerepére született, íme az At Eternity’s Gate előzetese


bo 1

A 63 éves Dafoe a Floridai álomért nem kapta meg az Oscart, de Vincent van Goghként most ismét a közelébe kerülhet A graffiti királya és a Mielőtt leszáll az éj rendezőjének, Julian Schnabelnek az új életrajzi filmjében. Íme az At Eternity’s Gate első kedvcsinálója.

Bár életrajzi filmként aposztrofálták, Schnabel alkotása nem különösebben foglalkozik a történelmi tényekkel, helyette sokkal inkább a posztimpresszionizmus egyik legnagyobb művészének nehézségekkel teli életére (mentális betegségére, elvesztett hitére), az ebből fakadó érzéseire és gondolataira helyezi a hangsúlyt, mely van Gogh leveleit veszi alapul.

A történet fókuszpontja azt is megmagyarázza, hogy miért pont Willem Dafoe formálja meg a 37 évesen elhunyt festőt: ahogy az a film címéből is kikövetkeztethető, van Gogh utolsó alkotása adja majd a keretet, a Sorrowing Old Man (At Eternity’s Gate), melyet az öngyilkossága előtt néhány hónappal fejezett be. És bár a művész fiatalon halt meg, Dafoe idősebb fizikuma tökéletesen tükrözi a karakterben végbement fizikai és mentális változásokat.

Schnabel egyedi megközelítést alkalmazó filmjét a Velencei Filmfesztiválon már bemutatták, ahol pozitív visszajelzésekkel fogadták a kritikusok (sőt odáig voltak érte). A tengerentúli mozikban november 16-án debütáló At Eternity’s Gate-ben Dafoe mellett Rupert Friend, Oscar Isaac, Mads Mikkelsen, Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner és Niels Arestrup is felbukkan.

Hazai premierről egyelőre még nincs információ.

Egy hangulatos poszter is dukál a kedvcsináló mellé:

poster

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Kevin Spacey-t eltemették a Kártyavár 6. évadának új előzetesében
Következő cikk Két jelenet erejéig belepillanthatunk a Bohém Rapszódia című filmbe