Lars von Trier új filmjének plakátjai sokaknál kiveri majd a biztosítékot


borito 32

Az elborult rendezőként is emlegetett dán Lars von Trier új filmje, A ház, amit Jack épített megkapta a népszerűsítés célját szolgáló karakterplakátjait, amik sokkoló és polgárpukkasztó ábrázolásmódjukkal valóban figyelemfelkeltőre sikeredtek.

Trier, aki a Cannes-i Filmfesztiválról való 2011-es kitiltását követően egy sorozatgyilkosról szóló thrillerrel tért vissza a gálára, természetesen azonnal megosztotta a közönséget: sokan kifogásolták a filmben látható nők és gyerekek ellen elkövetett brutális erőszakábrázolását, többen ki is sétáltak a vetítésről. Persze a provokatív direktort mindez nem különösebben zavarta, sőt még kimondottan örült is neki:

Nagyon fontos, hogy ne szeressen mindenki, mert akkor kudarcot vallottál. Azt viszont nem tudom biztosan, hogy eléggé gyűlölték-e. Ha túl népszerű lesz, akkor bajban vagyok. De a befogadása eddig jónak tűnik.

Ha A ház, amit Jack épített viszontagságos premierje nem adott volna elég apropót Cannes számára Trier újabb kitiltására, akkor a friss plakátjaival talán sikerül végleg kivernie náluk és az utálkozóinál a biztosítékot. Ugyanis a képeken Jack áldozatait (Uma Thurman, Riley Keough, Siobhan Fallon Hogan és Sofie Grabol) szemrevételezhetjük természetellenes pózokban kicsavarva és dróttal megkötözve, amiből maga a főszereplő, Matt Dillon és a rendező sem maradhatott ki.

A célját mindenesetre elérte vele Trier és a filmje ezzel ismét a figyelem középpontjába került. A sokkoló plakátok a dán rendezőnél nem először jelennek meg, A nimfomániás 1-2 során is előszeretettel alkalmazta a meghökkentő posztereket, csak ezeken a főszereplők orgazmusára koncentrált.

A ház, amit Jack épített (előzetese itt) idehaza november 29-én debütál a mozikban, addig is nézzétek meg a nem mindennapi plakátjait:

palkát1

palkát2

pakkát3

pakkát4

plakát5

plakát6

plakát7

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Schwarzenegger és Hamilton újra együtt a Terminátor 6 forgatásán
Következő cikk 9 filmes szerelmespár, akik a való életben ki nem állhatták egymást