9 filmes szerelmespár, akik a való életben ki nem állhatták egymást


13A legnemesebb emberi érzelmet megfelelően eljátszani mindig megterhelő feladat egy színész számára.  Ez pedig kiváltképp igaz, ha az ember gyűlöli azt, akibe épp őrülten szerelemesnek kéne lennie. Erre Hollywood történetében számos alkalommal volt már példa, mi pedig ezekből a perpatvarokból választottuk ki a kilenc legemlékezetesebbet.

Marilyn Monroe és Laurence OlivierA herceg és a táncosnő

Habár a vásznon látszólag odavoltak egymásért, a brit színészlegenda és Hollywood történetének talán legismertebb színésznője között azonban komoly ellentét feszült.  A két szupersztár merőben eltérő oldalról közelítette meg szakmájukat, ez pedig elkerülhetetlen konfliktusokhoz vezetett. Monroe például rendre ,,Mr. Sir-nek” nevezte a frissen lovaggá ütött Oliviert, aki cserébe kihasznált minden lehetőséget, hogy megalázza a színésznőt. A kettejük közti gyűlölet olyan mély nyomot hagyott Olivierben, hogy még jó harminc évvel a forgatások, és Monroe halála után is kemény szavakkal emlékezett meg a színésznőről.

4

Marilyn Monroe és Tony Curtis – Van, aki forrón szereti

Marilyn Monroe-ra a többség problémás személyiségként emlékszik vissza, akinek kakaskodásaival akár egy egész listát is meg lehetne tölteni. 1959-ben korábbi szeretőjével, Tony Curtissel rúgta össze a port, aki megelégelte a színésznő a Van, aki forrón szereti című klasszikus forgatásán tanúsított hozzáállását. A kettőjük közt kialakult viszonyt jól jellemzi, hogy Curtis később azt mondta: “Monroeval csókolózni olyan, mintha az ember Hitlert csókolná”.

5

Patrick Swayze és Jennifer Gray – Dirty Dancing

Kissé illúzióromboló, hogy minden idők egyik legismertebb romantikus filmjének főszereplői a való életben ki nem állhatták egymást. Swayze meglehetősen rossz véleménnyel volt filmbéli partneréről, akit érzelmileg instabilnak és manipulatívnak nevezett. Ám lehet, hogy a két színész csak a forgatással járó feszültség miatt nem találta meg a közös hangot, ugyanis később baráti viszony alakult ki kettejük között.

6

Sharon Stone és William Baldwin – Sliver

Noha az 1993-as Sliver című thriller nem volt egy érzelmileg különösebben összetett darab, azonban a film forgatásán egy valódi dráma alakult ki. Az akkor épp karrierje csúcsán lévő Sharon Stone ugyanis valósággal kínozta a jóval tapasztalatlanabb William Baldwint. Egy csókolózós jelenet forgatásakor például olyan erővel harapta meg a férfi nyelvét, hogy az napokig beszédképtelenné vált.

7

Julia Roberts és Nick Nolte – A zűr bajjal jár

Nem elég hogy A zűr bajjal jár forgatásán Julia Roberts és Nick Nolte viszonya odáig fajult, hogy a közös jeleneteiket külön-külön kellett rögzíteni, de a két színész között azóta valóságos háború alakult ki. Roberts rendszeresen csak ,,undorító emberi lényként” hivatkozik az Oscar-díjra jelölt színészre, néhány éve pedig egy televíziós műsorban pocskondiázta a férfit. Persze Nolte sem marad tétlen, hiszen előszeretettel ad hangot a Juliaval kapcsolatos ellenérzéseinek.

8

Claire Danes és Leonardo DiCaprioRómeó és Júlia

Az 1996-os Rómeó és Júlia forgatásakor Claire Danes 16, míg Leonardo DiCaprio 22 éves volt. Ám a köztük lévő korkülönbség nem akadályozta meg abban Danest, hogy DiCaprio éretlenségére hivatkozva szakítson meg a színésszel mindennemű kapcsolattartást. Elmondása szerint a később a Visszatérővel Oscart nyerő  DiCaprio gyerekes hozzáállása és a stábon elkövetett ugratásai szinte teljesen ellehetetlenítették a közös munkát. Ellenben DiCaprio mosolyogva emlékszik vissza az időszakra, igaz partnere viselkedését indokolatlanul szigorúnak találta.

9

Teri Hatcher és Pierce Brosnan – A holnap markában

A holnap markában című James Bond-film forgatásakor a Bond lányt alakító Teri Hatcher és Pierce Brosnan összekülönbözése borzolta a kedélyeket. Hatcher ugyanis rendszeresen több órás késéssel érkezett a forgatásra, amit partnere csöppet sem nézett jó szemmel. Az ügy komolyabb szóváltásokig fajult, azonban kiderült, hogy a színésznő terhes és a reggelente jelentkező mellékhatások miatt képtelen tartani magát a napirendhez. Brosnan persze bocsánatot kért, igaz közös munkájuk ezután sem volt zökkenőmentes.

10

Rachel McAdams és Ryan GoslingSzerelmünk lapjai

Bármennyire hihetetlen, de 21. század egyik legkörülrajongottabb romantikus filmjének, A szerelmünk lapjainak forgatásán is heves ellentét feszült a két főszereplő között. Ryan Gosling és Rachel McAdams között mindennaposak voltak a szóváltások, a forgatás egy pontján Gosling valóságos kampányt indított a színésznő lecserélésére. Azonban a munkálatok lezárulás után a két színész viszonyában 180 fokos fordulat állt be, a mozivászon után végre a való életben is egy párt alkottak.

11

Dakota Johnson és Jamie DornanA szürke ötven árnyalata filmek

Sosem segít sokat, ha egy film két főszereplője ki nem állhatja egymást, kiváltképp, ha egy specifikusan erotikus, három részes “drámasorozatról” van szó. Márpedig A szürke ötven árnyalata filmek készítőinek szembe kellet nézniük ezzel a problémával, ami talán egyfajta magyarázat is lehet munkájuk pocsék végeredményére. Dakota Johnson és Jamie Dornan játékára ugyanis érezhető kihatással volt a való életbeli viszonyuk, karaktereik között nincs meg az a dinamika, ami életben tarthatna egy alapvetően a romantikára építő trilógiát. Mindebben nagy szerepet játszik, hogy az utolsó rész készültekor forgatáson kívül már szóba sem álltak egymással, igaz a stúdió nyomására a sajtónak egészen más fényben állítják be a kapcsolatukat.

12Érdekes lehet még:

40 híres színészpár, akik a forgatáson estek egymásba

16 sztár, aki csúnyán összerúgta a port kollégáival

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Lars von Trier új filmjének plakátjai sokaknál kiveri majd a biztosítékot
Következő cikk A Kártyavár 6. évadának friss előzetesében Claire Underwood siratja férjét