5 film, amit vétek lenne kihagynod októberben!


13 1

2018 októberének mozis kínálatából választottuk ki az öt, általunk legjobban várt címet.

 

Csillag születik

A Csillag születik története először 1937-ben került vászonra, majd 1976-ban is értekezett egy kevésbé sikeres újragondolás. A legemlékezetesebb mégis az 1954-ben bemutatott verzió, Judy Garland és James Mason főszereplésével. Ezt a mítoszt örökíti tovább Bradley Cooper, aki a rendezői feladatok mellett, a főszerepet is magára vállalta. Partnere pedig az eddig kevés sikeres mozis produkcióban közreműködő Lady Gaga lesz, akinek könnyen lehet, hogy ez a szerep hozza majd meg a hollywoodi áttörést.

Premier: október 4.

Izlandi amazon

Egy számos filmfesztivált megjáró izlandi film is érkezik e hónapban, ami valóban egy izlandi amazon történetét mutatja be. A címszereplő hölgy ugyanis megelégeli a szomszédságában működő alumíniumgyár felelőtlen környezetszennyezését, és valóságos háborút indít az üzem ellen.

Premier: október 4.

 Az első ember

Az első ember megosztotta az amerikai közvéleményt, voltak, akik hazafiatlansággal vádolták, mások azonban korszakos remekműnek kiáltották ki. A film az első holdra szállás, azon belül is Neil Armstrong életét mutatja be, a mindig remek Ryan Gosling főszereplésével. A rendezői székben pedig a hibázni képtelen Damien Chazelle ül, aki legutóbb a Kaliforniai álom kapcsán dolgozott együtt Goslinggal. Ha Az első ember képes lesz megközelíteni a hat Oscar-díjjal kitüntetett musical szintjét, könnyen lehet, hogy az idei év egyik legemlékezetesebb filmélménye lesz.

Premier: október 18.

A bűnös

A mindössze harminc éves dán direktor, Gustav Möller rendezői bemutatkozása A bűnös, ami a trailer alapján egy igencsak feszült thrillernek ígérkezik. A középpontban egy rendőrségi diszpécser áll, aki egy elrabolt nő hívását fogadja. A férfi a telefonközpontból izgulja végig a hajszát, ami egyre komolyabb méreteket ölt.

Premier: október 25.

Venom

A 2007-es Pókember 3-at követően a Sony másodszorra próbál szerencsét a falmászó legismertebb ellenfelének filmre vitelével. Az utóbbi hetekben a filmnek sok problémával kellett szembenéznie, hiszen mástól sem volt hangos a sajtó, minthogy a Venom a 13-as korhatár-besorolásnak (idehaza 16) köszönhetően (állítólag egy közös Pókember film reménye miatt) közel sem lesz olyan véres és horrorisztikus, mint amire sok rajongó számított. Mi azért még nem mondtunk le teljesen az antagonistáról, hiszen Tom Hardy-val az élen nehéz mellényúlni.

Premier: október 4.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Így fest a Pókember: Idegenben új gonosza, Mysterio
Következő cikk Volt egyszer egy téka díszbemutató - fotók