Volt egyszer egy téka díszbemutató – fotók


SER 0602 001
Sok jó tékás kis helyen is felfér. Az egykori Odeon család egy jelentős része.

A Volt egyszer egy téka nélkületek meg sem születhetett volna, a Vertigo Média nélkül pedig filmszínházakba sem kerülhetett volna. A díszbemutatónak csakis a régi családi fészek, a Corvin mozi adhatott otthont, ami nem szimpla premier volt, hanem sokkal inkább egy meghitt osztálytalálkozó.
Köszönjük a sok szeretet, amit eddig is kaptunk a közönségtől és a kritikusoktól egyaránt! Külön köszönet Sághy Tímeának a fotókért!

A film facebook oldala:
https://www.facebook.com/voltegyszeregyteka

SER 0534
Aznap este jegy nélkül is mindenki bejutott.
SER 0560
Az egykori tékának otthont adó épületben ezt látni, már elérzékenyült az ember.
SER 0479
Egri Viktor magára vállalta a konferanszié hálátlan szerepét.
SER 0448
Alakuló közönség
SER 0475
A dokuban emlékezeteset cameozó Csizmazia Emil, balján büszke anyukája, Szentpáli Zsófia, aki végsőkig kitartott a botcsinálta rendező mellett az őrült 10 hónap során.
SER 0450
Felfokozott várakozás
SER 0466
Többek között, itt térek ki Polgár András (vágó/operatőr) sajnálatos hiányára, akinek éppen vidéken kellett forgatnia.
SER 0510
Akik hozzátettek ehhez a meséhez. Erre a képre mindenki odakívánkozik, aki nem tudott itt lenni (vagy a mi hibánkból kimaradt, ezer bocsánat Körösvölgyi Zoltántól!), de segítette a létrejöttét.
SER 0494
A balomon a filmben rengeteget dolgozó Bruzsa Gábor (vágó/vizuális varázsló), akinek nagy kedvence ez a meghajlásos hacacáré.
SER 0492
A kép bal sarkából indulva az Odeon két legharcedzettebb és rátermettebb tékása, Gyulai “Skip” Gábor és Fekete Tamás
SER 0501
Közlöm, hogy pezsgő és pogácsa várja a kedves vendégeket, így mindenki elégedetten hagyja el a termet.
SER 0556
Kárpáti György és Berta Balázs producerek Orosz Dénes filmrendezőt (és egykori törzskölcsönzőt) fogják közre.
SER 0525
Boldi kiábrándult, mert túl kevés jelenete maradt benne a végső változatban (nem rajta múlott), ellenben Gigor Attila mosolyogva lép a távozás mezejére.
SER 0516
Laska Pali, többek között a remek Elemi ösztönös VHS sztori elmondója és A hetedik sor insta külhoni képszállító legendájával, Uborkával parolázik.
SER 0533
Tóth Szilvi egykori tékás (ennél jóval összetettebb munkakör), Bognár Péter egykori társalapító és Jávor Dániel egykori Corvin tékás közösen utaznak az időben.
SER 0539
Klingl Bélát kapta el lesifotósunk, akinek és munkatársainak (KGB STUDIO) köszönhetjük a főcímet. Ott kezdtünk el bizakodni, hogy ebből végül vállalható dolog születik. Gaál Nóri egykori Odeonos is hálás a pillanatért.
SER 0563
Puskás Peti gyakorlatilag a tékában nőtt fel, innen vágott neki a Megasztárnak, az első melója szintén a Corvinhoz kötötte, most executive producerként is beszállt a dokuba. Bihari Judit ugyancsak végigkísérte nem csak az egy évtizedes tékázásomat, hanem számos filmes próbálkozásainkban vállalt villanásokat (közös kedvencünk a Lüktet a város marad).
SER 0607
A szakma is megtisztelte az eseményt, az integető Tóth Judit “Hosszú” kiváló rendezőasszitens, egyetemi tanár (természetesen korábbi Corvinos kölcsönző). A háttérben Tihanyi Anna fotográfus és a filmben emlékezeteseket mondó, régen sokat a pultra könyöklő, kazettatokok között búvárkodó.
SER 0551
A film után is tudtak mosolyogni.
SER 0557
Péch Kálmán egykori Corvin tékás inkább a másnap tartott Napszállta premierjére ment volna.
SER 0613
Mondok Peti egykori tékás, most már komoly rendezőasszisztens és Berta Balázs néhai Odeonos, a film egyik producere számon kéri a pillanatot.
SER 0571
Az egész este egy régi osztálytalálkozóval ért fel. A Corvin mozi egykori üzemvezetői, Nagy Annamária és Kemenesi Tímea viccesen emlékeztettek, hogy hányszor potyáztam filmekre beülve.
SER 0559
A közönség a legjobb kritikus
SER 0529
Vörös Attila egykori Corvin gépész jelenleg a Filmarchívum munkatársa inkább Papp Feri egykori tékás kollégánk szavait issza pezsgője helyett.
SER 0603
Bal oldalon Krupa Sanyi a Tabán téka egykori szíve mosolyogva hallgatja Jávor Dani anekdotáját, amit Borsos Erika egykori ügyvezetőnk is nevetéssel honorál.
SER 0611
Tímár Ági (Klubrádió) interjúztatja Gigor Attila és Orosz Dénes filmrendezőket.

A következő képeken az egykori Odeonosok, tékások száma egyre csak nő… az utolsó képen egy tiszteletbeli tagot is felvettünk.SER 0580 SER 0588 SER 0592

SER 0602
Balról jobbra: Fisch András, Jávor Dániel, Péch Kálmán, Gaál Nóra, Szöllősi Zsófia, Papp Ferenc, Tóth Szilvia, Király Imre, Szilágyi Bálint, Csizmazia Gábor, Fekete Tamás, Gyulai Gábor, Krupa Sándor, Miklauzic Bence, Borsos Erika, Bognár Péter, Mondok Péter, Berta Balázs


KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK! EZ AZ ESTE MINDIG SZÉP EMLÉK MARAD AZ UTOLSÓ ZÁRÁSKOR!

Kapcsolódik:

A Volt egyszer egy tékáról írták

Volt egyszer egy téka már a Netflixen – “Örülj neki, hogy nálam volt!”

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk 5 film, amit vétek lenne kihagynod októberben!
Következő cikk Spielberg megtalálta a West Side Story remake férfi főszereplőjét