Volt egyszer egy téka díszbemutató – fotók


Sok jó tékás kis helyen is felfér. Az egykori Odeon család egy jelentős része.

A Volt egyszer egy téka nélkületek meg sem születhetett volna, a Vertigo Média nélkül pedig filmszínházakba sem kerülhetett volna. A díszbemutatónak csakis a régi családi fészek, a Corvin mozi adhatott otthont, ami nem szimpla premier volt, hanem sokkal inkább egy meghitt osztálytalálkozó.
Köszönjük a sok szeretet, amit eddig is kaptunk a közönségtől és a kritikusoktól egyaránt! Külön köszönet Sághy Tímeának a fotókért!

Aznap este jegy nélkül is mindenki bejutott.
Az egykori tékának otthont adó épületben ezt látni, már elérzékenyült az ember.
Egri Viktor magára vállalta a konferanszié hálátlan szerepét.
Alakuló közönség
A dokuban emlékezeteset cameozó Csizmazia Emil, balján büszke anyukája, Szentpáli Zsófia, aki végsőkig kitartott a botcsinálta rendező mellett az őrült 10 hónap során.
Felfokozott várakozás
Többek között, itt térek ki Polgár András (vágó/operatőr) sajnálatos hiányára, akinek éppen vidéken kellett forgatnia.
Akik hozzátettek ehhez a meséhez. Erre a képre mindenki odakívánkozik, aki nem tudott itt lenni (vagy a mi hibánkból kimaradt, ezer bocsánat Körösvölgyi Zoltántól!), de segítette a létrejöttét.
A balomon a filmben rengeteget dolgozó Bruzsa Gábor (vágó/vizuális varázsló), akinek nagy kedvence ez a meghajlásos hacacáré.
A kép bal sarkából indulva az Odeon két legharcedzettebb és rátermettebb tékása, Gyulai “Skip” Gábor és Fekete Tamás
Közlöm, hogy pezsgő és pogácsa várja a kedves vendégeket, így mindenki elégedetten hagyja el a termet.
Kárpáti György és Berta Balázs producerek Orosz Dénes filmrendezőt (és egykori törzskölcsönzőt) fogják közre.
Boldi kiábrándult, mert túl kevés jelenete maradt benne a végső változatban (nem rajta múlott), ellenben Gigor Attila mosolyogva lép a távozás mezejére.
Laska Pali, többek között a remek Elemi ösztönös VHS sztori elmondója és A hetedik sor insta külhoni képszállító legendájával, Uborkával parolázik.
Kótai Misi legkeményebb meccse csak most jött el drága Sugo István “Bubónkkal”.
Tóth Szilvi egykori tékás (ennél jóval összetettebb munkakör), Bognár Péter egykori társalapító és Jávor Dániel egykori Corvin tékás közösen utaznak az időben.
Klingl Bélát kapta el lesifotósunk, akinek és munkatársainak (KGB STUDIO) köszönhetjük a főcímet. Ott kezdtünk el bizakodni, hogy ebből végül vállalható dolog születik. Gaál Nóri egykori Odeonos is hálás a pillanatért.
Puskás Peti gyakorlatilag a tékában nőtt fel, innen vágott neki a Megasztárnak, az első melója szintén a Corvinhoz kötötte, most executive producerként is beszállt a dokuba. Bihari Judit ugyancsak végigkísérte nem csak az egy évtizedes tékázásomat, hanem számos filmes próbálkozásainkban vállalt villanásokat (közös kedvencünk a Lüktet a város marad).
A szakma is megtisztelte az eseményt, az integető Tóth Judit “Hosszú” kiváló rendezőasszitens, egyetemi tanár (természetesen korábbi Corvinos kölcsönző). A háttérben Tihanyi Anna fotográfus és a filmben emlékezeteseket mondó, régen sokat a pultra könyöklő, kazettatokok között búvárkodó.
A film után is tudtak mosolyogni.
Péch Kálmán egykori Corvin tékás inkább a másnap tartott Napszállta premierjére ment volna.
Mondok Peti egykori tékás, most már komoly rendezőasszisztens és Berta Balázs néhai Odeonos, a film egyik producere számon kéri a pillanatot.
Az egész este egy régi osztálytalálkozóval ért fel. A Corvin mozi egykori üzemvezetői, Nagy Annamária és Kemenesi Tímea viccesen emlékeztettek, hogy hányszor potyáztam filmekre beülve.
A közönség a legjobb kritikus
Vörös Attila egykori Corvin gépész jelenleg a Filmarchívum munkatársa inkább Papp Feri egykori tékás kollégánk szavait issza pezsgője helyett.
Bal oldalon Krupa Sanyi a Tabán téka egykori szíve mosolyogva hallgatja Jávor Dani anekdotáját, amit Borsos Erika egykori ügyvezetőnk is nevetéssel honorál.
Tímár Ági (Klubrádió) interjúztatja Gigor Attila és Orosz Dénes filmrendezőket.
Édesanyám, Balla Edit, akinek a legtöbbet köszönhetek. Bubó nélkül pedig nem készülhetett fotó.

A következő képeken az egykori Odeonosok, tékások száma egyre csak nő… az utolsó képen egy tiszteletbeli tagot is felvettünk.

 

Balról jobbra: Fisch András, Jávor Dániel, Péch Kálmán, Gaál Nóra, Szöllősi Zsófia, Papp Ferenc, Tóth Szilvia, Király Imre, Szilágyi Bálint, Csizmazia Gábor, Fekete Tamás, Gyulai Gábor, Krupa Sándor, Miklauzic Bence, Borsos Erika, Bognár Péter, Mondok Péter, Berta Balázs


KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK! EZ AZ ESTE MINDIG SZÉP EMLÉK MARAD AZ UTOLSÓ ZÁRÁSKOR!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk 5 film, amit vétek lenne kihagynod októberben!
Következő cikk Spielberg megtalálta a West Side Story remake férfi főszereplőjét