20 éves A nagy Lebowski és Bridges, Goodman, Buscemi újra összeültek


borito 31A Coen tesók kultfilmje, A nagy Lebowski idén már a 20. évfordulóját tapossa, ami remek apropó volt ahhoz, hogy a Today Show újraegyesítse a három főszereplőt, Jeff Bridgest, John Goodmant és Steve Buscemit egy nosztalgikus sztorizgatás erejéig.

Nem is esik nehezükre, hogy pillanatok alatt felelevenítsék emlékeiket, így Goodman elárulja, hogy amikor a Coenék által írt forgatókönyvet először olvasta hangosan nevetett rajta. Mi pedig azóta is megmosolyogjuk az általa alakított Walter Sobchaket, aki kétségkívül a filmtörténelem elmúlt évtizedeinek máig egyik legszórakoztatóbb figurája, és aki Buscemi szerint “maga a csúcspontja egy hihetetlen végkifejletnek”.

 

Az osztálytalálkozó során az is kiderül, hogy Buscemi sokáig nem értette Donny lényegét, mivel kellemetlenül érintette, hogy a karaktert folyton szekálják:

Szerettem, azt hittem, hogy vad, furcsa és vicces (a forgatókönyv – a szerk.), de meg kell mondanom, amikor Donny részeit olvastam, nem értettem. Rosszul éreztem magam a srác bőrében. Szomorú voltam, hogy Walter mindig zaklatja őt. De miért?

A Los Angeles-i Smokehouse étterembe szervezett sztorizgatással Bridges-ék hosszú órákon át nem tudtak leállni, így érintőlegesen elárultak néhány érdekességet a film befejezésében látható Donny temetésére koncentráló jelenetről is. A fél karunkat odaadnánk, ha mi is ott ülve hallgathattuk volna a három jampi visszaemlékezését, de be kell érnünk a beszélgetés vágott verziójával, ami így is nagyon szórakoztató:

és szenzációs volt, mikor John Goodman csillagot kapott és Bridges Lebowski szerkóban mondott egy erős beszédet:

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Nyitva - kritika
Következő cikk A negyedik évaddal újrainduló Narcos hangulatos előzetest kapott