Befutott a Coen tesók westernfilmjének első előzetese


borito 6

A western műfaj előtt tisztelgő The Ballad of Buster Scruggs lesz a rendezőpáros első alkotása, ami a streaming szolgáltató, a Netflix felületén debütál. A hat különálló történetet felvonultató cselekmény alcímeit és teljes szereplőgárdáját nemrégiben már megismerhettük, most pedig az első trailerét is kiadták a valódi Coen-varázslatot ígérő filmnek.

Az eredetileg sorozatnak indult projektben a direktorokra jellemző rafinált narratív szálak ismét visszaköszönnek majd, ami a kedvcsináló alapján tömve lesz finom párbeszédekkel, furcsa karakterekkel és fekete humorral. Az első képkockák is azonnal megalapozzák a műfaj hangulatát: egy fenséges tájkép, majd James Franco cowboyos megjelenése, ami a “név nélküli ember”, a Clint Eastwood-szerű archetípusára kacsint.

A The Ballad of Buster Scruggs mindegyik története a western különböző stílusait idézi meg, főszereplőinek sorsa pedig összefonódik majd, ami leginkább Robert Altman 1971-es McCabe és Mrs. Miller című filmjéhez lesz hasonlítható.

A Joel és Ethan Coen jegyezte film a Velencei Filmfesztiválon debütált, ahol a legjobb forgatókönyv díját be is zsebelte. A Netflixre november 16-án fut majd be a James Franco mellett olyan neveket felvonultató Buster Scruggs, mint  Liam NeesonZoe Kazan, Brendan Gleeson, Tim Blake Nelson vagy Tom Waits. Az operatőri feladatokat pedig a lágy színeket használó Bruno Delbonnel teljesítette ezúttal.

A poszter is arról árulkodik, hogy itt bizony lesz kavarodás rendesen:

poster 1

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Hollywood kontra valóság: A Bohém Rapszódia film és a Queen
Következő cikk Predator - A ragadozó - kritika