A moziba járók a Vissza a jövőbe negyedik részét látnák legszívesebben


back

Egy friss felmérésből kiderül, hogy az amerikai moziba járók 71 százaléka szívesen fogadná Marty McFly és Doki visszatérését egy esetleges negyedik Vissza a jövőbe filmben.

Bár a Robert Zemeckis rendezte trilógia közel 30 évvel ezelőtt lezárult, egy új közvélemény-kutatásból kiderül, hogy az időutazós történet rajongói nem bánnák, ha ismét jegyet válthatnának a legendás duó új kalandjára, vagy esetleg egy modernizált remake-jére.

Christopher Lloyd nemrégiben utalt már rá, hogy ő szívesen visszatérne Dr. Emmet L. Brown karakteréhez, de nem sokáig örülhettünk a kijelentésének, ugyanis Zemeckis kapásból megerősítette azt, amit már évek óta hangoztat: amíg ő él, bizony nem készül semmiféle film a Vissza a jövőből.

A The Hollywood Reporter és a Morning Consult a felmérése során 2201 embert kérdezett meg arról, hogy melyik filmes franchise folytatására vagy remake-jére ülnének be szívesen, ami során olyan alkotások is a dobogón végeztek, mint a Toy Story (69%), az Indiana Jones (68%), és a Jurassic Park (67%). Míg a Bosszúállókra, az Avatárra, a Star Wars-ra vagy éppen az Éhezők viadala-szériára is szép számmal szavaztak 36-54 százalékban.

kep 8

Mindez remekül példázza, hogy a filmstúdiók az utóbbi években nem hiába rukkolnak elő régi klasszikusok feldolgozásával vagy folytatásával, hiszen ezekre nagyon erős a fogyasztói kereslet. Tyler Sinclar a Morning Consult alelnöke szerint a kutatásuk azt is remekül példázza, hogy az amerikai közönség ragaszkodik a nosztalgiát ébresztő régi dolgokhoz, amit képesek a teljesen friss ötleteken alapuló mozik elé helyezni.

A stúdióknak ez egy remek hír, mivel a piacon minimális anyagi kockázattal, viszonylag rövid időn belül, új ötletek nélkül tudnak előrukkolni olyan történetekkel, amik a minőségük ellenére is tömegeket vonzanak be a mozik kasszáihoz, köszönhetően a jól ismert címek újrahasznosításának. Az már más kérdés, hogy mindez tényleg jót tesz-e a közönségnek és a filmiparnak.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Elképesztő látványt kínál Favreau Az oroszlánkirályának első előzetese
Következő cikk A DC és a Marvel-filmek színészei szerepet cseréltek