Befutott Robert Zemeckis Welcome to Marwen filmjének új előzetese


marw

Robert Zemeckis 2018. decemberében debütáló filmje Mark Hogancamp történetét mutatja be, aki maradandó agyi sérüléseket szenvedett egy kocsmai verekedés során. A Steve Carell által megszemélyesített férfi, károsodás következtében elveszíti emlékeinek nagy részét a korábbi életéről. Ám nem törik össze, kertjébe egy miniatűr második világháborús falut épít, ami életének fontosabb eseményeit szimbolizálja. Ez a falu a Marwencol, aminek megnevezése saját, illetve két barátjának Wendynek és Colleenek a nevéből tevődik össze.

mar

A filmet a 2010-es, szintén Mark történetét feldolgozó dokumentumfilm, a Marwencol inspirálta. Zemeckis a hatalmas kritikai sikernek örvendő alkotáson felbuzdulva vágott bele a munkálatokba, a projekt pedig aligha kerülhetett volna jobb kezekbe.

Hiszen mindamellett hogy Zemeckis Hollywood egyik időtálló alkotózsenije, korábban számos, hasonló alapanyaggal dolgozó filmet készített. Meseszerű megközelítéssel sikerre vitte a Forrest Gumpot, a Roger nyúl a pácban alkalmával kiválóan mosta össze animáció és ember világát, továbbá a Kötéltánc kapcsán már dolgozott fel olyan alapanyagot, ami azelőtt megélt egy dokumentumfilmes adaptációt is.  Rendezői szempontból mindegyik komoly kvalitásokat igénylő szituáció, ám Zemeckis bizonyította, nem áll hiányában ezeknek a képességeknek.

Mindezt csak tetézi az újonnan kijött előzetes, ami egy megindító drámát sejtet. Az alig több mint két perces képanyag hangulata varázslatos, de így is érződik benne Mark tragédiája. Az animáció káprázatos és Steve Carell játéka is kiemelkedőnek tűnik.

Az ígéretes trailer mindenképpen jó ajánlólevél a filmnek, ami egy kis szerencsével akár az Oscar versenyben is az esélyesek között lehet.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Bryan Cranston a Breaking Bad lakókocsijában éldegél
Következő cikk Ilyen volt a Breaking Bad 10 éves újraegyesülése