A TI MOZITOK (23.) – Egy élet veled


thumbnailTi forgattátok, Mi megosztjuk. Ti kritizáltok, Mi lelkesítünk. Szerencsére nem először kaptunk Tőletek kisfilmet, így azt gondoltuk, hogy érdemes beindítani a sorozatot.
Nem csinálunk mást, csak próbálunk a kész mozinak nagyobb nézőközönséget toborozni. Nincs előzsűrizés, nem kommentáljuk, ez most egy virtuális tesztvetítés, ami után következhet a Ti véleménynyilvánításotok. Persze nem hollywoodi büdzsével dolgozó stábokról van szó, amikor még a lelkesedés pótolja az igazi profizmust, így inkább az építő hozzászólásokat várják az Alkotók. Bátran küldjetek Ti is (e-mail: info@hetediksor.hu), ha vállaljátok a megmérettetést! Műfaji megkötés nincs, ha lehet azért 15-20 percnél ne legyen hosszabb (és beágyazható linkeket, mert nincs tárhelyünk)! Próbálunk rendszeresen jelentkezni, Tőletek függ milyen sűrűn.

Elég egyetlen snitt egy életre? – vágás nélküli romantikus dráma hat percben, ez az Egy élet veled.

A fenti rövid leírás tökéletesen magában foglal mindent, amit a műről tudni érdemes. Az Egy élet veled készítői nem először dolgoztak együtt, a Mándi Ferenc, Polgár Gáspár kettősnek ez már a hatodik közös kisjátékfilmje, míg Nagy Eszter másodszor volt tagja az alkotói csapatnak, és Buczkó Bálint is állandónak nevezhető, hiszen immáron harmadik alkalommal látta el a hangmérnöki feladatokat.kicsiiroda 1

Sztori

A film egy fiatal pár történetét dolgozza fel. Első telefonbeszélgetésük során a mindenkinek ismerős kezdeti izgalmat azzal a játékkal ütik el, hogy viccesen eltervezik közös jövőjüket. Ám a sors fintora, hogy az élet esélyt sem ad nekik a terv megvalósításához. Közös jövőjük egészen máshogy alakul, mégpedig egy olyan fordulattal, ami egészen biztosan nem szerepelt a terveik között. A mondanivaló egyértelmű: bármennyire is tervez az ember, soha nem tudhatjuk, hogyan szól közbe az élet, ezért érdemes mindig mindent megélni és a lehető legteljesebb módon kihasználni.

Az elkészítésről

Ahogy fentebb már utaltunk rá, a film elkészítésének módja igazán különleges, és a filmvilág egy örökké visszatérő kihívása elé állított minket, hiszen az alkotás az elejétől a végéig egyetlen snitt, nincs benne vágás. Ezt a megvalósítást a Kidding című sorozat nemrégiben elhíresült egysnittes jelenete inspirálta. Azonban míg ott ez a technika „csupán” az idő múlását hivatott szimbolizálni, itt a történetmesélés szempontjából is van jelentősége, kiváltképp a Memento-i utóérzéseket keltő időkezelés révén. A forgatás helyszínéül egy garázs szolgált, melyet mi alakítottunk a pár közös nappalijává, valamint a forgatás technikai kiszolgálásához kiegészítettük egy álfallal. Rengeteg ember segített nekünk, hogy a produkció létrejöhessen, és ezért borzasztóan hálásak vagyunk.

Érdemes tehát nem csak magát a filmet, de a forgatásról készült werkfilmet is megtekinteni! Jó szórakozást!

Érdemes a korábbi kisfilmek között is nézelődni!

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Ralph lezúzza a netet - kritika
Következő cikk Többször hangzik el a NEM, mint az IGEN a Star Wars-filmekben