Sam Elliotté Hollywood egyik legtartósabb kapcsolata


A Hollywood-i kapcsolatok általában nem a tartósságukról híresek, de szerencsére vannak ellenpéldák is és közülük az egyik leghosszabb Katharine Ross és Sam Elliott kapcsolata, ami immáron 40 éve tart. 34 év boldog házasság egy színész és egy színésznő között óriási dicsőséget jelent és ezt most egy képválogatással is bemutatjuk:

sekr

Katharine Ross 79, Sam Elliott pedig 74 éves, mindketten befutott színészek voltak már jóval azelőtt, hogy 1978-ban megismerkedtek az Ördögi hagyaték (The Legacy) című horror film forgatásán Londonban.

sekr2

A filmben Pete (Sam Elliott) és Maggie (Katharine Ross) olyan szerelmespárt alakítanak, akikkel a horrorokban megszokott módon “különös” dolgok történnek.

sekr3

Bár ez volt az első alkalom, hogy hivatalosan is találkoztak, az igazság az, hogy Elliott már korábban is felfigyelt Katharine-re, amikor úgy 10 évvel korábban a Butch Cassidy és a Sundance kölyökben egy apróbb szerepet kapott. Akkoriban még túl szégyenlős volt, hogy bemutatkozzon neki. Az AARP The Magazine-nek adott interjújában ezt mondta: “Nem is próbáltam meg akkor beszélni vele. Ő volt a főszereplőnő. Én meg az árnyék a falon, egy bámuló statiszta a bárjelenetben.”

sekr4

sekr5

Öt évvel idősebbként, Ross már a negyedik férjével és házasságával küszködött, miközben addig Elliott még sose nősült meg. Aztán 1979-ben Katharine elvált és 1984-ben hozzáment Elliotthoz. Akkor született meg lányuk, Cleo Rose is.

sekr6

sekr7

Időt találni két projekt között nehéz minden színész számára, de Sam Elliott már a kezdetek kezdetén bizonyította, hogy neki ez az elsődleges. Majdnem elpasszolta azt a szerepet, amivel igazán betört a filmiparba, mert éppen nászúton volt Hawaii-n.

sekr8

Az 1985-ös Maszk (Mask) című filmben, Cher barátját végül Sam Elliott játszhatta el. Bár ő azt mondta az ügynökének, hogy nem fogja félbeszakítani az utazását Katharine-nel egy casting kedvéért, ám szerencsére a felesége (és fő támogatója) gondoskodott róla. Felhívta az ügynököt még aznap éjjel, és biztosította, hogy mindenképpen visszajuttatja a férjét a tesztjelenet idejére.

sekr10

sekr9

A hatéves Cleo Rose a szüleivel. A ma már énekesnőként tevékenykedő Cleo az Instagram oldalán osztotta meg ezt a képet: “Anyukámnak és nekem van egy viccünk arról, hogy mindig beszélünk, amikor fotóznak minket.”

sekr11

A kedves pár továbbra is erős, ennyi év után is, ráadásul 2017-ben újra együtt szerepeltek a képernyőkön a The Hero című filmben, ahol Elliott egy öregedő western színészikont alakít, Ross pedig a férfi ex-feleségét. Katharine nagyon élvezte a munkát ezen a megindító történeten.

sekr14

A hasonló projektekre gondolva, Ross úgy hiszi, ezekkel is gondozzák a kapcsolatukat: “Néha könnyebb, mint a való életben. Megkapod a forgatókönyvet. Meg a szerepet is. Aztán együtt elkezdenek áramolni a kreatív energiák. És ez nem a mosogatóban található koszos edényekről szól vagy arról, hogy elhoztál-e valamit a mosodából…”

sekr13

A szórakoztató iparral a háttérben nehéz a legerősebb párnak is, de Elliott szerint: “Azonos ízlésünk van, de meg is dolgozunk az együtt töltött időért. Meg kell küzdeni a sz*r helyzetekkel is, nem elsétálni mellőle. Így lesz tartós egy kapcsolat.”

sekr15

“Ami hosszúvá tesz egy házasságot az a kölcsönös szeretet és egymás iránti tisztelet. Vannak hegyek és völgyek, mint mindenhol, de tovább kell menni.” – mondta Elliott a San Francisco Chronicle-nek.sekr16

Sam Elliott-ot idén jelölték Legjobb mellékszereplőnek a Csillag születikbeli alakításáért. Az alábbi kép a 91. Oscar gálán készült a házaspárról. sekr17


sekr12
Forrás: boredpanda.com

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Piaf, Hitchcock, Frida leléptek a vászonról (3.)
Következő cikk A hét röhögései (283.)