Gary Oldman után Amanda Seyfried is David Fincher készülő filmjében


Amanda Seyfried is csatlakozik a Netflixnek készülő David Fincher filmhez, a “Mank”-hez. Az Aranypolgárt is író forgatókönyvíró, Herman Mankiewicz életrajzát feldolgozó műben Gary Oldman játssza a címszerepet.

seyfried tLilly Collins (Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány), Charles Dance (Trónok harca), Toby Leonard Moore (Jessica Jones) és Tom Burke (C.B. Strike) már biztos feltűnik a filmben. Ebbe az impozáns listába került most Seyfried, akit mostanában a Fox stúdió The Art of Racing in the Rain című filmjében láthatunk Milo Ventimigliaval együtt. A mozikban a Mamma Mia második részében játszott tavaly.mankSok mindent nem árultak még el a film történetéről, ám bizonyos források szerint azt az időszakát követhetjük végig Mankiewicz életének, amikor az Aranypolgáron dolgozott. Így gyanús, hogy fel fog benne tűnni Orson Welles is, a film rendezője. Az Aranypolgárt anno (és ma is) óriási kritikai siker övezte, ám az Oscaron csak a legjobb forgatókönyv kategóriában tudtak szobrot nyerni.

David Fincher fekete-fehérben tervezi vászonra vinni ezt a történetet. Külön érdekesség, hogy a Mank azon a forgatókönyvön alapszik, amit a néhai Jack Fincher, David édesapja írt 2003-ban bekövetkezett halála idején. Finchernek ez a film lesz az első a nagysikerű Holtodiglan óta, amiben Rosamund Pike és Ben Affleck játszották a főszerepeket. Azóta csak a televízióban dolgozott a Kártyavárban (House of Cards), a Mindhunterben és a Love, Death & Robots-ban.

Érdekes fickó érdekes történettel…van róla itt egy doku:

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A Bombshell előzeteséből látszik, hogy a lányok Oscart remélnek
Következő cikk Barney Stinson is szerepel majd a Mátrix 4-ben