Trónok harca előzménysorozat törölve, aztán Sárkányok háza berendelve


naomi watts game of thronesA Trónok harca előzménysorozata, melynek egyik főszereplője Naomi Watts lett volna, mégsem fog elindulni az HBO-n. A pilot nem teljesített elég jól. Erről már értesítették a teljes stábot és bár az HBO nem kommentálta a közleményt, úgy tudni, hogy a jól ismert sorozat ideje előtt több ezer évvel korábban játszódó sorozatot nem forgatják tovább.

A pilot egyike volt annak a sok “Trónok harca“-tematikájú produkciónak, amit elkezdtek fejleszteni az HBO-nál, a sikersorozat befejezése után. Ebben azért bíztak annyian, mert kifejezetten sok színészt bejelentettek már, Jane Goldman és George R.R. Martin megírta a történetét, sőt, konkrétan leforgattak egy epizódot belőle! Ám ez nem nyerte el az HBO tetszését. Már az eredeti sorozat pilotjánál se voltak teljesen elégedettek, ki kellett cserélni színészeket, újra forgattattak jeleneteket. Most idáig se jutottunk el. Egyelőre a többi projekt előremeneteléről sincs sok hír,  egy kivételével.

game of thrones house of the dragon poster1A drámai bejelentés után nem sokkal viszont az HBO berendelte a Sárkányok házát (House of the Dragon) ráadásul rögtön tíz résszel,  amihez R.R. Martin kísérő könyve, a Fire & Blood jelentené a forrást. Ez a könyv olyan történeteket tartalmaz, mint a korábbi Targaryen királyok történetei, Westeros első uralkodóinak legendái, fény derül benne például Hódító Aegon életére és sok egyéb neves ember cselekedeteire, akik mind-mind Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) és Jon Snow (Kit Harington) ősei voltak. Hogy ebből lesz-e valami, még nem tudni. Az új sorozat showrunner-párosa Ryan Condal és Miguel Sapochnik, együttműködésben George R. R. Martinnal.

A Trónok harca utolsó évada hagyott némi kívánnivalót a rajongókban. A nézői reakciók nagy része kritizálta a cselekményszövést, a karakterek fejlődését (és pálfordulását), az illogikus, nem elég részletesen előkészített fordulatokat. Ettől függetlenül 32 Emmy díjra jelölték ezt az utolsó szezont, amiből 12-t díjra is tudott váltani. A 32 jelölés ráadásul rekord, hiszen ilyen nagy szám még nem fordult elő egy éven belül egyetlen sorozatnál sem. Hogy az agyonrajongott széria által keltett hype-hullámot kihasználják, az biztos. A láz még valószínűleg sokáig nem múlik el.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Breaking Bad 1-5. évad – kritika
Következő cikk Will Smith Neo szerepében, ahogy kezdetben el lett képzelve