Nem meglepő, hamarosan jöhet a Michael Jackson-film


A Bohém rapszódia producerének, Graham Kingnek sikerült megszerezni Michael Jackson örököseitől a jogot, hogy megfilmesíthessék a popikon nem mindennapi életét. Ami a általában legdrágább egy ilyen szerződés esetében a zenehasználat joga, de azokat is megkapta. Úgyhogy nincs pánik, szinte biztosan hallhatjuk majd a következő slágereket az életrajzi filmben: Billie Jean, Thriller, Black or White, Earth Song, Smooth Criminal, csak hogy egy párat említsünk. King GK Films nevű produkciós cége a háromszoros Oscar-díjas John Logant (Aviátor, A leleményes Hugo, Gladiátor) kérte fel a forgatókönyv megírására. Egyelőre nincs megegyezés egyik stúdióval sem a film elkészítéséről.

Michael JacksonHa belegondolunk mennyi port kavart nemrégiben a Neverland elhagyása című dokumentumfilm, akkor biztosak lehetünk benne, hogy ez a Jacko film is megosztó lesz. A kérdés csak az, mennyire lesznek bátrak a készítők. A Bohém rapszódia nagyon vigyázva nyúlt hozzá Freddie Mercury homoszexualitásához, kímélni szerették volna a megboldogult frontember emlékét. A Rocketman ezzel szemben már korrektebben tárta fel Elton John múltját. Mondjuk ott meg volt a készítőknek az az előnye, hogy maga, a most is élő énekes adott engedélyt az őszinteségre. Ám Michael Jackson élete sokkal kényesebb pár évtizednyi drog-, alkohol- és szexfüggőségnél, amik esetén az ember bizonyos szempontból vállat von a következő címszóval: “Rockerek.”

Michael Jackson életét nagy vonalakban ismeri a közönség: gyerekként lett sztár, majd felnőttként nemzetközi ikon. A korai ismertség és családja nem teljesen gyerekbarát hozzáállása rengeteg problémát okozott neki a későbbiekben. Az énekes 2009. június 25-én, alig 50 évesen halt meg gyógyszer-túladagolásban. Az azt megelőző években sokszor vádolták meg gyermekekkel szemben elkövetett szexuális abúzussal. Olyan gyerekekével, akik rendszeresen nála aludtak Neverland nevű birtokán. Ezzel foglalkozott a széles körben elterjedt HBO-s Neverland elhagyása című doku, ami jelenleg 100 millió dolláros perben áll a Jackson örökösökkel.

Látszik, hogy a mai napig nagy az érdeklődés Jacko élete után. Nem meglepő, hogy jön egy film és egy Broadway musicalen is munkálkodnak már. Meg hát amúgy is divat manapság zenészekről filmet csinálni.

King nemrég egyezett meg a Paramounttal a Bee Gees filmről, Logan pedig befejezte a Broadway-re szánt Moulin Rouge: The Musical írását. A páros már összeszokott, együtt dolgoztak A leleményes Hugo, a Rango és Martin Scorsese Aviátora esetén is. Utóbbi ráadásul egy másik komplikált életű zsenit vett górcső alá. Howard Hughes egy olyan kiváló pilóta volt, akit idővel teljesen legyűrt a mentális betegség és a csírafóbia (rettegett a bacilusoktól).

Visszatérve a zenészekhez, a Bohém rapszódia 903,7 millió dollárt hozott, meg egy Oscart Rami Maleknek. Úgyhogy Graham Kingnek minden reménye megvan egy újabb sikeres zenés film elkészítésére. De vajon ki játssza majd el Michael Jacksont?

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Al Pacino nácivadász a Hunters sorozat előzetesében
Következő cikk A hét röhögései (308.)