A Boldog idők olyan francia film, amire az Amélie óta várunk


boldog idokAmennyi silány francia vígjátékot kapunk évente, már nem is annyira várjuk az onnan érkező mozikat. Aki viszont véletlenül valahol elkapta (mert persze itthon a filmszínházakat elkerülte) Nicolas Bedot Adelmanék titka első rendezését (aminek forgatókönyvét ugyanígy írta is, igaz azt még megosztva, ezt már egyedül), az biztos, hogy várta, mi lesz az úriember következő dobása.

Franciaországban már több mint egymillióan nézték meg a Boldog idők (La belle époque) című romantikus vígjátékot, amelyet a cannes-i filmfesztivál hivatalos programjában mutattak be idén. Nicolas Bedos filmjének főszerepeiben Fanny Ardant, Daniel Auteuil és Guillaume Canet láthatók. A Boldog időket december 26-án mutatják be a magyar mozik a Cirko Film forgalmazásában.

Az idősödő francia házaspár párkapcsolati válságot él át. A feleség harsány és magabiztos, a férj pedig egyre inkább belesüpped a kétségbeesésbe és önsajnálatba. Fiának egyik barátja sikeres és különleges vállalkozást vezet: időutazást kínál ügyfeleinek. Színészek, díszletek bevonásával megteremti a kiválasztott kor hangulatát és körülményeit, és a méregdrága árat kifizető időutazó addig élvezheti a 18. század vagy éppen a második világháború tökéletesen újrateremtett közegét, amíg a pénztárcája bírja. A fiatalember felajánlja az egyre letörtebb férfinak, hogy egy napra visszamehet a múltba egy általa választott napra… Melyik napot választja vajon? Vissza akar-e majd térni a jelenbe? Megmentheti-e ez az időutazás a házasságát?

A nemzetközi sajtó így írt a Boldog időkről:

„Az Amélie csodálatos élete óta a legszemtelenebbül vidám francia film” (The Times)

„Hihetetlenül szórakoztató: szellemes, szexi és eredeti” (The Hollywood Reporter)

„Remek koncepció, rengeteg nevetés, nagyszerű film. Háromszoros hurrá Nicolas Bedos rendezőnek.”  (One room with a view)

„Briliáns forgatókönyv, rendezés és alakítások” (Variety)

„Fanny Ardant alakítása lenyűgözően túlfűtött” (The Hollywood Reporter)

„Édes és leleményes romantikus komédia, igazi közönségkedvenc” (Screen Daily)

„Ügyesen egyensúlyoz a szívből jövő kacagás és a szívmelengető érzelmek között” (Screen Daily)

„Elbűvölő, szellemes és nagyon vicces” (Forbes)

„Engedjük át magunkat a meglepetésnek, és hagyjuk, hogy az első jelenettől kezdve magával sodorjon” (Cineuropa)

„Ellenállhatatlan… Láthatóan a csodálatos színészi gárda is remekül érzi magát” (Cineuropa)

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Végre megérkezett a 25. James Bond-film előzetes előzeteskéje
Következő cikk A Fekete Özvegy első előzetesében megint szép Budapest