Jövőre végre forgatják a Mad Max 5-öt és az ifjú Furiosával?


mad max 5A 75 éves George Miller azt reméli, hogy a Mad Max 5 forgatása, ami elvileg Furiosa Imperátort helyezi a középpontba, jövőre végre elkezdődhet. Miller poszt-apokaliptikus filmsorozata, ami a 2015-ös Harag útjával új életre kelt. Az eredeti Mad Max-trilógia férfi főszerepét játszó Mel Gibson után Tom Hardy vehette át a stafétát. Ám a film igazi felfedezettje Charlize Theron Furiosája volt.

A Harag útja mindent elsöprő sikere után, aminek része 6 Oscar-díj és + még 4 megtisztelő jelölés (közte a legjobb film és rendezés), Miller bejelentett több, lehetséges új filmet, köztük Furiosa spinoff-jával. Ám a többi film az idők során elhalványult, nem sikerült őket összehozni az elmúlt öt évben. Ebben erősen közrejátszott Miller és a Warner Bros. jogi vitája. Ám nincs még minden veszve, a rendező már megtette a lépéseket a Mad Max 5 forgatása felé. A potenciális sztár pedig az egyre ismertebb Anya Taylor-Joy (Széttörve, Emma).

Taylor-Joy-ról még nem tudni, hogy egy fiatalabb Furiosát vagy egy teljesen más karaktert fog játszani. Utóbbi esetben akár még Charlize Theron is visszatérhet. A pletyka szerint a film fókuszában a karakter fiatalabb kora lesz. Anya Taylor-Joy-val nem nagyon nyúlhatnak mellé, hiszen már bizonyított kosztümös horrorfilmben (The Witch), M. Night Shyamalan thrillerben (Széttörve) és Jane Austen adaptációban is (Emma).taylorjoyA koronavírus-járvány azonban még közbeszólhat, hiszen szinte teljesen leállt a filmipar. Ez pedig nem tudni meddig fog tartani. Egyesek bizakodóak, hiszen a Doctor Strange 2. részének júniusi forgatását egyelőre nem fogják elhalasztani. Visszatérve: nem várható el, hogy a Mad Max 5 képes legyen megismételni a Harag útja sikerét, de ha közel olyan jó lesz, mi is örülhetünk.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Velence nélkül elúszik a Mission: Impossible 7?
Következő cikk Pierce Brosnan még majdnem visszatért James Bondként