Ülj be Steven Spielberg székébe és rendezd Tarantinót!


spielberg szeke 1Bemutatunk egy olyan videójátékot, amiről nagy valószínűséggel nem is hallottatok. Ezt a játékot 1996-ban gyártotta a Knowledge Adventure és a Dreamworks közösen, és Steven Spielberg rendezői széke néven dobták piacra. Most Paolo Pedercini előkaparta egy rossz állapotú 90-as évekbeli CD-ROM-ról, kicsit leporolta, felturbózta és akár már Te is ma kipróbálhatod ingyen.

Az originál játék egy Spielberg vezette útmutatót a filmkészítésről. Végigvesszük az egész procedúrát és a végén kapunk egy rövidfilmet, ami a saját választásainknak megfelelően épül fel, így döntéseinket gyakorlatba ültetve is láthatjuk. A játékos  már mindenféle döntést hozhat az előkészítési fázisban és a forgatás folyamán is. Rengeteg variációs lehetőséget forgattak le A mű színre vitelében segítségünkre van Quentin Tarantino, Jennifer Aniston és Penn&Teller nevű híres bűvészpáros.

spielberg2A cselekmény középpontjában egy férfi (Quentin Tarantino) áll, akit egy olyan bűnért börtönöztek be, amit talán el se követett. Az ő barátnőjét (Jennifer Aniston) követjük aztán, ahogy próbál a rejtély végére járni és felderíteni az igazságot. Penn és Teller pedig nagyjából önmagukat alakítják, hiszen bűvészek “bőrébe bújtak” a történetben.spielberg szeke

Az alkotók és a szereplők így mesélnek a játékról:

A játék maga annyira 90-es évekbeli, amennyire csak el lehet képzelni. Egészen izgalmas egy rég elveszett Spielberg projektben újra elmerülni. Ezzel együtt felér egy film- és videójáték-történeti túrával a Steven Spielberg rendezői széke az új generáció számára is, bár a korabeli verzió azért nagy mozgásteret nem adott a játékosnak. Paolo barátunk ezért is kicsit leporolta és szórakoztatóbbá tette a korábbi verziót. A játék itt érhető el, bár érdemes lehet várni egy-két napot, amikor már nem lesz túlterhelve a szerver.


Így nézett ez ki eredetiben, Quentin kicsit túljátssza:)

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A Top 10 legtöbbet kereső színész, Dwayne Johnson ismét az élen
Következő cikk De Niro és Christopher Walken egy moziban és mégsem nézzük meg