A bárányok hallgatnak Clarice Starlingja már teljes előzetesben nyomoz


clarice 1A thriller műfajának egyik legkiemelkedőbb alkotása az 1991-es A bárányok hallgatnak. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) és Clarice Starling (Jodie Foster) intelligens és néhol hátborzongató eszmecseréi örök emlék bárkinek, aki egyszer is látta a filmet. Szinte minden bundát lehúztak már, volt folytatása, előzményfilmje, Lecter fiatalkora és a három évadot megélt Hannibal sorozat. A CBS még Clarice Starling karakterében látott egy egyelőre 10 résszel érkező lehetőségét. Korábban már kaptunk egy kis ízelítőt, de itt a rendes előzetese a Clarice című sorozatnak.clarice2

A történet egy évvel A bárányok hallgatnak eseménye után veszi fel a fonalat. (Bár az akkori esetre csak homályos utalásokat tehetnek, mivel a gyártó CBS nem rendelkezik az eredeti film jogaival.) Miután Clarice Starling országszerte ismertté vált a Buffalo Bill-ügy megoldása kapcsán, komoly lelki problémákkal néz szembe. A poszttraumatikus stressz tüneteit mutató nőt nehezen csábítják vissza az FBI berkeibe, ám végül a szülőföldjén elkövetett gyilkossági sorozat miatt visszatér. Közben meg kell küzdenie az őt lenéző, akár bábként is használó kollégákkal és az ismertsége kapcsán kapott bizalmat is meg akarja szolgálni.

A főhőst Rebecca Breeds alakítja, mellette látható lesz Devyn Tyler, Marnee Carpenter, Kal Penn és Michael Cudliz. A sorozat február 11-én érkezik a tv képernyőkre.
Szerintetek szükségünk van még több ilyen klasszikus filmből előrántott karaktert körbejáró sorozatra? Úgy tűnik a Ratcheddel divatot teremtettek.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Lupin 1. évad - kritika
Következő cikk  Shadow in the Cloud - kritika