Megérkezett az előzetes a Száll a kakukk fészkére előzménysorozatához


racthed sorozatIdén ősszel nem érkezik új évad az American Horror Story-hoz. Az űrt egy másik Ryan Murphy sorozat fogja betölteni. Ez a Ratched, ami  a méltán híres 5 Oscar-díjas Milos Forman rendezés, a Száll a kakukk fészkére előzménysorozataként szolgál, értelemszerűen Jack Nicholson nélkül.

A főszerepben Murphy aktuális múzsája, Sarah Paulson áll. A történet a Száll a kakukk fészkére gonoszának, a főnővérnek, Mildred Ratchednek a hátterére koncentrál. Az American Horror Story-t idéző ijesztő, élénk képek megfelelő körítésként szolgálnak egy ilyen eredettörténet megalkotásához. Pláne az utolsó kép, amivel nehezen összeegyeztethető ez a mondás: Ha megmentesz egy életet, hős vagy, ha megmentesz százat, akkor nővér.tached kiemelt

1947-ben járunk, amikor Mildred állásra jelentkezik egy észak-kaliforniai pszichiátriai intézetben. Itt, a sorozat hivatalos leírása szerint “új és nyugtalanító kísérleteket végeznek az emberi elmével.” Mildred eleinte úgy adja elő magát, mint az elhivatott nővérek tökéletes mintaképe. De ahogy az idő halad, egyre inkább beszivárog a bőre alá az elmegyógyászat minden összetevője. A stílusos külső alatt növekvő sötétség pedig azt mutatja meg, hogy az igazi szörnyetegek nem születnek, hanem csinálják őket.

Sarah Paulson mellett szerepel még a Ratched-ben Cynthia Nixon, Judy Davis, Sharon Stone, Vincent D’Onofrio és még sokan mások. A premier szeptember 18-án lesz.

Ryan Murphy ezt meg előző sorozata:

Hollywood – kritika

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Röhejesen őszinte előzetes a Csillagközi invázióról
Következő cikk Kérgesszívűek 1. évad - kritika