Bud Spencer & Terence Hill – Slaps And Beans – játékteszt


bud terenceFejlesztő: Trinity Team; Kiadó: Buddy Productions GmbH; Platform: PC, Mac, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, Android, iOS

Virtuális formában tért vissza a legendás színészpáros egy rövid, de nagyon hangulatos verekedős játékban, melyben ismert és vadiúj helyszíneken oszthatunk pofonokat.

A rajongók régi álma teljesült azzal, hogy egy beat ’em up stílusú akciójátékban Bud Spencer és Terence Hill bőrébe bújhatunk. A Trinity Team hosszúra nyújt fejlesztése és sikeres Kickstarter kampánya után jelent meg a két pofonosztó első virtuális kalandja. Története szerint címszereplőink éppen az egyik ismert filmjük, Az ördög jobb és bal keze c. western forgatásán tevékenykednek, ám a munkálatokat egy rejtélyes emberrablás félbeszakítja. Végül a dolgok odáig fajulnak, hogy az ügy felgöngyölítése korábbi mozifilmjeik színhelyein át vezetnek a végkifejletig.

1 1Meglepetések híján a Slaps And Beans biztonsági játékra épül, vagyis a színterek szinte egytől-egyig a duó valamelyik filmjéből lettek kiollózva, de ezzel tulajdonképpen nincs semmi probléma. Valamennyi pontján, így már a főmenüben is jól érezhető a tisztelet az alkotók részéről – akik tulajdonképpen maguk is rajongói a főszereplőknek és munkásságuknak. Az alacsony költségvetés ellenére bejárhatjuk többek közt a Banános Joe vagy a Kincs, ami nincs területeit, ugyanakkor jól esik némi hagymás babot „fogyasztani” a Bűnvadászok színfalai között. bud spencer terenceA helyi kooperatív módban is játszható videojátékban az életerőnket sörrel, a már említett babbal és banánnal növelhetjük, ám igazság szerint nincs sok szükség rájuk, mivel a Slaps And Beans még legnehezebb fokozaton sem jelent túl nagy kihívást. A Budra és Terence-re jellemző verekedési stílus mellett a játék műfajához hozzátartoznak még a különböző használati tárgyak, melyeket ellenfeleink ellen vethetünk be; természetesen ezek (is) mind-mind valamelyik filmjük ismert kellékei, legyen az dákó, tányér vagy pohár. A bunyó mellett minijátékok tarkítják a játékmenetet: behuppanhatunk a piros, sárga ponyvás homokjáróba, lóhátra ülhetünk és megmérettethetjük magunkat virslievő versenyen.

A retro kalandjátékok külcsínjére emlékeztető grafika nem éppen világmegváltó, de teljesen korrekt és aprólékosan kidolgozott, sok-sok meglepetéssel (fanservice-szel). A játék zeneileg sem vall szégyent, ugyanis végig Oliver Onions (Guido és Maurizio de Angelis) és Franco Micalizzi ismert témái csendülnek fel, s mindemellett egy MushroomSound nevű szerzőtől új dallamokat is hallhatunk.

Legutóbb ezt értékeltük:7 szék

Primal Light – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Látványos videóban a film- és játéktörténelem vízi járműveinek mérete
Következő cikk Itt a Cherry előzetese, a Russo tesók új filmjében Tom Holland bizonyít