Ender Lilies: Quietus of the Knights – játékteszt


Fejlesztő: Live Wire, Adglobe; Kiadó a Binary Haze Interactive; Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch

Hangulatos ügyességi játék érkezett Japánból: sajnos az Ender Lilies jelenleg korai hozzáférésben érhető el, de nagyon ígéretes produktum elébe nézünk.

Az Ender Lilies: Quietus of the Knights egy gyönyörűen kivitelezett platformer, amit a Live Wire és az Adglobe közös fejlesztésében a Binary Haze Interactive adott ki. A japán készítésű játék jelen állás szerint csak Steamen érhető el, de a későbbiek folyamán ismertebb konzolokra is megjelenik. Korai hozzáférés (Early Access) révén momentán félkész címről beszélünk: mi az idei esztendő második negyedévében debütáló 1.0-s verziót megelőzve a 0.6.2-es változatot teszteltük.

A játék története a Land’s End nevű királyságban játszódik, ahol vészjósló esőzést követően minden élőlény romlásnak indul, a holtak pedig feltámadnak és vérengző gyilkosokká válnak. Miután bekövetkezett a pusztulás, egy ifjú lány, Lily felébred egy templomban.

Akik szeretik az animéket, azok számára igazi kuriózum lehet az Ender Lilies. Aprólékosan kidolgozott, mesebeli helyszíneket járhatunk be, és az ellenfelek egészen változatosak, területenként eltérő tudásúak. A mezei rosszarcúak legyőzése nem különösebben jelentenek kihívást, főhősnőnk ugyanis harc közben „mellékszereplővé” avanzsálódik: a piszkos munkát szellemként azokkal az általunk „megtisztult” főellenségekkel végezzük, akiktől a különböző támadó funkciók mellett más képességeket (pl. úszás, dobbantás) is megkaparinthatunk.

A pályákon viszonylag gyakran lelhetünk fel mentési pontokat, melyeket javallott kihasználni, ha nem akarjuk újra és újra ugyanazokat az ellenfeleket legyőzni. Bár előfordulhat, hogy egyik-másik helyszínre csak frissen megszerzett tálentumunk megszerzése után tudunk eljutni, így kénytelenek vagyunk visszatérni valamelyik korábban bejárt helyszínre. Némi RPG fűszerezést is kapott az Ender Lilies, ugyanis – a teljesítményekből következtetve – akár 100. szintre is feltornázhatjuk magunkat. Jómagam nagyjából 4 óra alatt minden zugot felkutattam és, amit lehetett, azt megszereztem, így sikerült eljutnom a 32. szintig. Úgy vettem észre, hogy a szintlépés jelenleg csupán azért fontos, hogy a különböző holttestektől elkobzott tárgyainkat fejleszteni tudjuk, ám ezen kívül egyelőre nem sok értelmét láttam.

Érdemes szót ejteni a játék zenéjéről is, ami kísértetiesen emlékeztet a Hisaishi Joe által komponált dallamokra (elsőre sokaknak a Chihiro Szellemországban ugorhat be). Az Ender Lilies muzsikáját a Mili nevű együttes szerezte, mostanában kezdenek kibontakozni (például a Golbin Slayer c. anime főtémáját is ők szerezték), érdemes rájuk odafigyelni.

Jól látható, hogy az Ender Lilies befejezéséig rengeteg meló van hátra, de amennyiben egyszer megjelenik a teljes verzió, úgy bizonyosan az egyik legemlékezetesebb indie címmé válik.

Legutóbb ezt értékeltük:

Observer: System Redux – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Sandra Bullock is jóízűen végigette a karrierjét a filmvásznon
Következő cikk Egy hollywoodi kasszasiker és a The Boys sorozat pár rubeles verziója