Ender Lilies: Quietus of the Knights – játékteszt


0Fejlesztő: Live Wire, Adglobe; Kiadó a Binary Haze Interactive; Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch

Hangulatos ügyességi játék érkezett Japánból: sajnos az Ender Lilies jelenleg korai hozzáférésben érhető el, de nagyon ígéretes produktum elébe nézünk.

Az Ender Lilies: Quietus of the Knights egy gyönyörűen kivitelezett platformer, amit a Live Wire és az Adglobe közös fejlesztésében a Binary Haze Interactive adott ki. A japán készítésű játék jelen állás szerint csak Steamen érhető el, de a későbbiek folyamán ismertebb konzolokra is megjelenik. Korai hozzáférés (Early Access) révén momentán félkész címről beszélünk: mi az idei esztendő második negyedévében debütáló 1.0-s verziót megelőzve a 0.6.2-es változatot teszteltük.

2 1A játék története a Land’s End nevű királyságban játszódik, ahol vészjósló esőzést követően minden élőlény romlásnak indul, a holtak pedig feltámadnak és vérengző gyilkosokká válnak. Miután bekövetkezett a pusztulás, egy ifjú lány, Lily felébred egy templomban.

1 2Akik szeretik az animéket, azok számára igazi kuriózum lehet az Ender Lilies. Aprólékosan kidolgozott, mesebeli helyszíneket járhatunk be, és az ellenfelek egészen változatosak, területenként eltérő tudásúak. A mezei rosszarcúak legyőzése nem különösebben jelentenek kihívást, főhősnőnk ugyanis harc közben „mellékszereplővé” avanzsálódik: a piszkos munkát szellemként azokkal az általunk „megtisztult” főellenségekkel végezzük, akiktől a különböző támadó funkciók mellett más képességeket (pl. úszás, dobbantás) is megkaparinthatunk.

3 1A pályákon viszonylag gyakran lelhetünk fel mentési pontokat, melyeket javallott kihasználni, ha nem akarjuk újra és újra ugyanazokat az ellenfeleket legyőzni. Bár előfordulhat, hogy egyik-másik helyszínre csak frissen megszerzett tálentumunk megszerzése után tudunk eljutni, így kénytelenek vagyunk visszatérni valamelyik korábban bejárt helyszínre. Némi RPG fűszerezést is kapott az Ender Lilies, ugyanis – a teljesítményekből következtetve – akár 100. szintre is feltornázhatjuk magunkat. Jómagam nagyjából 4 óra alatt minden zugot felkutattam és, amit lehetett, azt megszereztem, így sikerült eljutnom a 32. szintig. Úgy vettem észre, hogy a szintlépés jelenleg csupán azért fontos, hogy a különböző holttestektől elkobzott tárgyainkat fejleszteni tudjuk, ám ezen kívül egyelőre nem sok értelmét láttam.

4 1Érdemes szót ejteni a játék zenéjéről is, ami kísértetiesen emlékeztet a Hisaishi Joe által komponált dallamokra (elsőre sokaknak a Chihiro Szellemországban ugorhat be). Az Ender Lilies muzsikáját a Mili nevű együttes szerezte, mostanában kezdenek kibontakozni (például a Golbin Slayer c. anime főtémáját is ők szerezték), érdemes rájuk odafigyelni.

Jól látható, hogy az Ender Lilies befejezéséig rengeteg meló van hátra, de amennyiben egyszer megjelenik a teljes verzió, úgy bizonyosan az egyik legemlékezetesebb indie címmé válik.

Legutóbb ezt értékeltük: 8.szék

Observer: System Redux – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Sandra Bullock is jóízűen végigette a karrierjét a filmvásznon
Következő cikk Egy hollywoodi kasszasiker és a The Boys sorozat pár rubeles verziója