Berepült a Lightyear első előzetese a Pixartól, Buzz szkafander nélkül


lightyearMég a tavalyi nagy Disney eseményen jelentették be a Toy Story univerzumán belül élőszereplős mozifilmként létező Lightyeart, amit persze mi ugyanúgy animációsként kapunk. Tim Allen megmaradt csak a játékfigura hangja és cameóról egyelőre nem tudni, amúgy Chirs Evans orgánumán szólal meg (bár a teaserben alig) az a “színész”, aki emberként játssza Buzzt. Itthon mondjuk ezt lehet nem vesszük majd észre, ha marad(hat) Dörner György. A premier a Pixar által kedvelt 2022. június közepe, hazánkban ez 16.-ára fog esni, ha a vírus is úgy akarja.

A hírek szerint az eredettörténet amúgy a valódi űrhajósról szól, akin alapulva adták ki a figurákat is. Nem ez az első Buzz spin-off, ugyanis a Toy Story 2 után egy egész estés filmmel indulva végül 62 epizódot élt meg egy Magyarországra nem eljutó sorozat, a Buzz Lightyear of Star Command, mely szintén univerzumon belül létező rajzfilm volt és már a kiadott gyerekjátékok köré felhúzott franchise részeként futott, emlékezhetünk, ahogy Rex és Buzz játszanak a videojátékkal is. Az ABC sorozathoz a Pixar csak a film első jelenetét és az epizodikus, többféle intrót csinálta, a rajzolt rész teljesen a Disney produkciója volt.

Az persze érdekes kérdéseket vet fel, hogy ha igazi személy volt Buzz Lightyear, akkor mennyire is előrehaladott sci-fi környezet a Toy Storyé, új értelmet nyerhet a Pizza Planéta és nyilván univerzumon belül mennyire lesz kiszínezve “igaz történet alapján” a sztori. Mindenesetre ha csak egy szimpla űrhajós lett volna kedvenc csillagharcosunk, biztos nem adnak ki hozzá műanyag bábukat, videojátékot, rajzfilmet, mert a Neil Armstrong franchise se dereng, hogy létezne Az első emberen kívül mondjuk akciófigurában…
lightyeaHa pedig sikeres lesz, még a végén jön a tényleges élőszereplős remake… Dwayne Johnsonnal?
dwayne johnson buzz

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Black Widow: Recharged – játékteszt
Következő cikk A francia kiadás - kritika