Black Widow: Recharged – játékteszt


keyart 7Fejlesztő: Adamvision Studios, SneakyBox; Kiadó: Atari; Platform: PC, Atari VCS, PS4|5, Xbox One & Series X|S, Switch

Ez a Fekete Özvegy nem hasonlít Scarlett Johanssonra, s most a játékos állhat bosszút minden egyes útjába kerülő bogárkán. Tesztünk a Black Widow: Recharged-ról.

Beindult az Atari szekere, legalábbis ami a friss videojátékok megjelenéseit illeti. Alig egy hónappal ezelőtt debütált a legendás cég egyik legismertebb címének modernizált változata, a Centipede: Recharged, melynek megjelenésével egyidejűleg szivárgott ki az információ, miszerint október vége tájékán érkezik egy másik klasszikus felspécizett variánsa, vagyis a Black Widow: Recharged. Ütött az óra, a fejlesztésért pedig ismét az Adamvision Studios és a SneakyBox a felelős.

1 6Ha futtatás közben egymás mellé tesszük a Centipede és a Black Widow Recharged változatait, hamar rájövünk, hogy az alkotók voltaképpen egyidejűleg egy játékot bütyköltek. A két retro program a mai kornak ideális tulajdonságokkal és grafikával együtt látott napvilágot, ugyanakkor az oldschool rajongók is elégedettek lehetnek.

2 6Amennyiben a cikk olvasója nem ismerné tesztalanyunk korábbi változatait, annak dióhéjban annyit érdemes tudni a történet nélküli Black Widowról, hogy a nagy akciózás közepette egy fekete özvegyet irányíthatunk, s legmagasabb pontszám elérése érdekében csupán egyetlen cél lebeg a szemünk előtt: apró, végtelen mennyiségű pókokkal szétlőni az össze-vissza repkedő vagy csúszómászó bogarakat. Ezek jellemzően szúnyogok, de vannak köztük darazsak és hernyók is.

3 5Mindegyik ízeltlábú eltérő mozgástípussal rendelkezik és az egyikük még lövésre is képes. Megsemmisítésükért cserében pontot kapunk, illetve felszedhetünk utánuk dollárokat, ám amennyiben ezt nem tesszük meg, azok néhány másodperc után automatikusan eltűnnek. A spéci képességünk is az amerikai valuta felhalmozásával válik újra és újra elérhetővé, ilyenkor gombnyomásra fél képernyőt elfoglaló pókhálóval mindent megsemmisíthetünk. Továbbá van olyan lény, amelyikből poweruppok pottyannak ki, felvételük után támadási képességünk ideiglenesen megváltozik. Mivel egy nyolclábúval vagyunk, ezért a terepünk egy hatalmas pókháló. A ’83-as Black Widowhoz képest újdonság, hogy néha egyes sávok kivillannak, így ellehetetlenedik rajta a mászkálás s blokkolja az utunkat, a folyamatosan érkező rovarok elől ennek dacára egyre nagyobb kihívás a menekvés.

A Centipede-hez hasonlóan a Black Widow: Recharged is tartalmaz egy 30 röpke pályát magába foglaló Challanges módot. Játszhatunk vele egyedül vagy helyi kooperatív módban, azonban PC-n az utóbbihoz sajnos ismét két kontroller szükséges. A összkép hasonló, mint korábban, vagyis korrekt shoot ’em up játékot vettünk górcső alá, de csupán néhány kellemes óra erejéig szórakoztat.

10 4

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Forgive Me Father – játékteszt

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Post Mortem - kritika
Következő cikk Berepült a Lightyear első előzetese a Pixartól, Buzz szkafander nélkül