Remek szereplőgárdával robban az új Christopher Nolan film


christopher nolanEmily Blunt és a rendező egyik kedvenc játszótársa, Cillian Murphy mellé Robert Downey Jr. és Matt Damon csatlakozik. A tervek szerint az Oppenheimer 2023. júliusában kerül a mozikba.

Az Oppenheimer az első amerikai atombomba kifejlesztéséről és annak körülményeiről szól. A film alapját a American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer című tudományos életrajzi könyv szolgáltatja, melynek Kai Bird és a közel egy hónapja elhunyt Martin Sherwin a szerzője.castA készülő produkció stábjához korábban Oppenheimer nejeként Emily Blunt (Dzsungeltúra) és címszereplő szerepében Cillian Murphy csatalakozott. Utóbbi Christopher Nolan direktor valamennyi filmjében felbukkant, kivéve a Csillagok közöttben, ahol viszont rövid időre Matt Damon is látható. A Marveltől végérvényesen megszabadulva pedig várhatóan Robert Downey Jr. is tiszteletét teszi a filmben.

Érdekesség, hogy az előző hat filmje után ez lesz Nolan első rendezése, ami nem a Warner Brothers, hanem a Universal Pictures égisze alatt készül. A forgatási munkálatok várhatóan 2022 első negyedévében startolnak, míg a tengerentúli premier 2023. július 21-re datálódik.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A Morbius új szinkronos előzetesében már megízleli a vért Jared Leto
Következő cikk Marvel’s Guardians of the Galaxy – játékteszt