Demon Slayer – Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles – játékteszt


DS key art

Fejlesztő: CyberConnect2; Kiadó: Sega; Platform: Nintendo Switch

Itt a lehetőség a Nintendo Switch tulajoknak is újraélni az eredeti anime legfontosabb történéseit a Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Hinokami Chronicles-ben.

A manga és az anime a japán kultúra egy olyan ága, ami sokak gyomrát megfekszi a nyugati világban, így sokaknál igazi ellenszenvet vált ki már az említésük is. Szerencsére így is van akkora piac, ami miatt mégis megéri elég sok franchise-t elhozni a szigetországból és még nálunk is vetíteni, forgalmazni, eladni. Szerencsére ez a folyamat várt a nagysikerű, Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba című sorozatra is, amit bevallom, behatóan eddig én sem ismertem, a tesztlehetőség kapcsán kezdtem elmerülni a lore-ban és cseppet sem bántam meg a döntésemet.

DS05

A Demon Slyer – Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles a tavalyi év végén már megjelent a nagy konzolokra és PC-re. azonban a Nintendo hibrid masinája ezidáig kimaradt. Szerencsénkre a CyberConnect2-nél nem ültek sokáig a feladaton és megoldották a portolást. Valószínűleg, akik az anime rajongói és rendelkeznek más platformokkal, azok már túl vannak ezen az élményen, akik viszont mégsem, azok egy jól sikerült, aréna stílusú verekedős/kaland játékot élvezhetnek, ezúttal akár menet közben is.

DS02

A történet az eredeti anime sorozatot dolgozza fel- A Taisó-korban járunk Japánban, főszereplőnk, a szénárus, Tanjiro Kamado kalandját követhetjük. Tanjiro családját démonok mészárolták le, a pusztítást csak ő és húga élik túl, azonban a lány túlélését beárnyékolja, hogy vérszomjas démonná változtatták. Tanjiro természetesen bosszút esküszik és démonvadásznak áll. Az irányítást a démonvadász tréning finisében kapjuk meg és innen vihetjük tovább történetüket. De sztori mód mellett rendelkezésre áll gyakorlás, egymás elleni pofozkodás lokális és online multiban, de böngészhetjük az előrehaladás során feloldott dolgainkat is a galériában.

DS04

Két komolyabb változás történt a portolás során, ám ezek olyan nüansznyi különbségek, melyek a legtöbbünket nem is fognak érinteni, zavarni meg pláne nem. Természetesen mindkét dolog a technika oltárán történt, így szolidabb felbontással és képfrissítéssel kell élveznünk a vizualitást. A kisebb felbontás és a 30 képkockapermásodperces korlát ellenére az egész játék nagyon folyamatos, semmilyen reccenés nem látszik, még nagyobb csaták esetében sem. A szinte hibátlan technikai megvalósítás nagyon élvezetessé teszi az egész élményt. A dolgokon tovább javít, hogy a szinkronért mind japán, mind angol nyelven az eredeti színészek felelnek, így a rajongóknak is garantált a teljes élmény.

Összességében azt kell, hogy mondjam a Demon Slayer – Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles egy élvezetes játék nagyon jól sikerült portja lett, fantasztikusan fut az amúgy gyengécske hardveren és percről-percre azt a pörgést és élményt nyújtja, amit a sorozattól elvárhatunk. Az élmény garantált és bónuszként még az eddig megjelent dlc-ket is megkapjuk a csomagban. Az alaptörténeten kb. 8 óra alatt mehetünk végig, de mire mindent feloldunk és mindent megtalálunk, bőven 18-20 óra is beleszaladhat a játékba. Ne várjatok tovább, ragadjatok kardot és daraboljátok a démonokat, amíg el nem fogynak!

8.szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Wreckfest – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk 40 éves a Szárnyas fejvadász 35 érdekesség és videók
Következő cikk Kedvenc vakációzós filmjeink a múltból (Hulot úr nyaral, Családi vakáció, Go, Trabi, go!...)