Zorro: The Chronicles – játékteszt


zorro keyart

Fejlesztő: BKOM Studios; Kiadó: Nacon; Platform: PC, PS4|5, Xbox One & Series X|S, Stadia, Switch

Alsó korosztálynak szánt humoros akciójáték a Zorro: The Chronicles, amiben egy szimpla tévés évadot megélt animációs sorozat főhőseként az elesettek népszerű védelmezőjévé válhatunk.

Zorro nevét a honi közönség széles körben tán a Guy Williams-féle vasárnapi Disney-sorozat apropóján ismerhette meg. A három szezont felölelő regényadaptáció karaktereit, akciójeleneteit és forgatókönyveit tekintve jócskán megelőzte korát, így nem meglepő, hogy közel 30 esztendővel később, 1998-ban a Banderas fémjelezte Zorro álarca hasonló felfogásban készült el. A nem túl legendás folytatás jóindulattal vállalható, de inkább felejthető lett, így végül ebből a változatból nem készült több rész. Évekkel ezelőtt Will Smith neve is felmerült egy futurisztikus Zorro címszereplőjének ürügyén, de a 0. típusú pofonja után ennek most már végképp nincs sok esélye.

zorro 1

Don Diego viszont visszatért a maszkos alteregója bőrében, mégpedig az 2015-16 között mindösszesen 26 epizódot megélt 3D-s animációs széria videojátékos adaptációjában. A Zorro: The Chronicles idehaza is bemutatásra került, s a magyaros egyszerűség kedvéért alcímét nyomban el is hagyta. A főszereplőnek viszont most már van egy társa is, akit Inesnek hívnak: ő pedig nem más, mint a de la Vega ikrek szebbik megtestesítője. Tesztalanyunk története nem túl acélos: a 19. századi spanyol ajkú Kaliforniában járunk, ahol ártatlan embereket kell megvédenünk a gonosz Monasterio tábornoktól és csatlósaitól.

zorro 2

A 18 pályát tartalmazó egyjátékos akciókaland közepette katonákat iktathatunk ki néma csendben vagy párbaj során. Valamennyi térkép kiválasztásakor eldönthetjük, hogy settenkedve vagy nyílt csetepatéban intézzük el ellenségeinket. Sok különbség valójában nincs, viszont néha némely csoportuláson bónusz feladványokkal javallott felül kerekedni, ugyanis sikeres teljesítést követően extra pontokat kapunk. A két protagonista pusztán annyiban tér el egymástól, hogy Ines hangyányit magasabb életerővel, míg Diego plusz egy spéci talentummal bír. Mindkettőjüknek meg vannak eme alap tudásaik és a képességfán is tovább tréningezhetjük őket, így valójában teljesen mindegy melyiküket választjuk. A „szupererőnk” bevetésének köszönhetően García őrmesteréket szimpla gombnyomással üthetjük ki, ám nem egy patronos munícióról van szó, tudniillik kardforgatásunkkal hamar feltölthető kvalitás ez.

Bevallom, összességében egészen szórakoztatónak találtam a Zorro: The Chroniclest függetlenül attól, hogy repetitív feladataink kimerülnek a térképek és kulcsok megszerzésében, illetve foglyok kiszabadításában – de az említett mini mellék küldetések sem különbek. Alkotói nem csinálnak titkot abból, hogy termékük tulajdonképpen kisebb gyermekeknek szánt Arkham-klón, azonban jelen esetben a fókusz sokkal inkább a humorra és a meseszerű külcsínre helyeződött.

6. szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Mothmen 1966 – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A Fekete Párduc folytatása is kapott egy előzetest és rengeteg új Marvel-mozi premierdátumot
Következő cikk A hét röhögései (442.)