Soul Hackers 2 – játékteszt


soul hackers key art

Fejlesztő: Atlus; Kiadó: SEGA; Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X

A Persona sorozat eltitkolt ikertestvére előbújt a fényre, és ha már itt van köztünk a Soul Hackers 2 végre, igazán megéri megcsodálni minden porcikáját.

Idén ünnepelte az Atlus, az egyik legsikeresebb franchise-uk a Megami Tensei 35. születésnapját. Igen ez az a franchise, ami felénk Shin Megami Tensei néven ismert és a névadó játékok mellett a Persona cuccokat is tartalmazza. Tehát nívós cuccok, nem a gagyi fajta, ahogy azt korábbi Shin Megami Tensie III Nocturne HD Remaster és a Shin Megami Tensei V tesztjeinkből is láthatjátok. A franchise-ban viszont van egy olyan elem, ami sajnos a 2013-as remake-ig nem hagyta el kedvenc szigetországunkat, egészen addig csak a japán belpiacon volt elérhető. Ez pedig nem más mint a Devil Summoner széria, melynek második játéka kapott most folytatást a Soul Hackers 2 személyében. Azonban ahogy az a jrpg-k világában nem szokatlan, nem kell, hogy ismerjük a korábbi epizódokat, a történet teljesen önállóan is megállja a helyét.

SH 1

A sztori szerint a 21. század második felében járunk, ahol egy öntudatra ébredt számítógép alapú entitás őrködik világunk felett, afféle csendes szemlélőként. Alapelve szerint nem avatkozik a dolgok folyásába, egyetlen célja a folyamatos fejlődés elősegítése. Azonban egy napon olyan események sorát látja megindulni, aminek végeredményként az élet teljes pusztulása következne be. Ezt természetesen nem hagyhatja, így létrehoz két olyan mechanikus lényt, Ringo és Figue személyében, akik megszólalásig hasonlítanak az emberekre, hogy beépülve közéjük megakadályozhassák a világvégét. Mint láthatjátok a történet a szokásos jrpg sablonokból táplálkozik, de mégis kapargat olyan mély, felszín alatti témákat, mint a lét értelme vagy az élet definíciója, tehát bátran vágjon bele, aki komolyabb témákra vágyik, nem lesz belőle hiány.

SH2

A Soul Hackers 2 egy hamisítatlan jrpg, klasszikus körökre osztott harcrendszerrel és a szokásos felfedezős, ide-oda szaladgálós fősodorbeli történettel, melyet folyamatos mellékküldetésekkel tolnak ki alsó hangon is kb. 60 órára. Ez a zsáneren belül nem egy kirívó érték, de azért bőven elegendő lesz még az elszántabbaknak is. Aki játszott már a franchise körökre osztott harcrendszerét használó játékaival, annak sok újdonságra nem kell számítania, mert minden kb. ugyanúgy működik mint általában. A gyenge pontokra azonban most különösen oda kell figyelni, mert Ringo különleges képessége, hogy minden kör végén egy plusz csapást mér az ellenfeleinkre, annak függvényében, hányszor tudtuk kihasználni gyengeségeiket.

SH3

Természetesen ahogy az egy Atlus játék esetében elvárható, a cucc hibátlanul fut és emellett nagyon jól is néz ki. Nagyon illik a történethez a teleneonozott, cyberpunk Japán, egyszerűen öröm ránézni. A hangok és a zenék szintén hozzák az elvárt színvonalat és szokáshoz híven emelem kalapom a szinkronszínészek előtt, mert a japán mellett választható angol szinkron is félelmetesen jól sikerült és rengeteget ad hozzá a szereplők közöti kémiához.

 

Összességében a Soul Hackers 2 egy remek játék, sajna nem lett olyan jó mint a sokak által kedvelt Persona 5, de simán hozza a franchise által elvárt és szerencsére mindig biztosított színvonalat. A történet lenyűgöző, minden sci-fi rajongó megnyalja majd mind a 10 úját és emellett a karakterek is nagyon jól működnek, köszönhetően a páratlan szinkronnak. Tehát bátran ajánlom bárkinek, a jrpg fanok garantáltan jól fognak szórakozni, azonban a zsánerrel ismerkedőknek is kellemes belépő lehet a Shin Megami Tensei univerzumba. De csak óvatosan, mert ha elkap a gépszíj, nincs leállás!

8.szék

 

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Kirby’s Dream Buffet – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Lost Epic – játékteszt
Következő cikk Az Oscar szinkronján szól a Szamaritánus, Stallone is nevetne rajta