Andrew Scott mesél karrierjéről, vajon Moriarty vagy egy szerelmes pap neki a nagyobb kihívás?


Andrew Scott a legtöbbeknek a BBC Sherlock Moriarty-jaként és a Bolhafészek (Fleabag) “hot priest”-jeként ismerős. Introvertált gyerekként először a drámaórákon nyílt ki, első filmszerepét 17 évesen alakította egy kis ír filmben, a Koreában. Több háborús film után, többek között egy rövid jelenet erejéig szerepelt a Ryan közlegény megmentésében is, de a nagy áttörést a Sherlock sorozat hozta meg.
Sok színésznek van egy olyan típuskaraktere, akit könnyen tud alakítani, még akkor is, ha teljesen más a saját személyiségéhez képest. Saját bevallása szerint, neki a gonosz figurák mennek simábban, , pedig elég két percet hallgatni, hogy egyértelműen megállapítsuk: Andrew Scott rendes fickó.  Ráadásul a Sherlock idején kellően kölyökképű volt ahhoz, hogy az őrültséggel kontrasztban különösen fenyegetően hasson. Félve a beskatulyázástól az egyik legfontosabb szerepe abban az időben a gyengéd és kedves meleg férfi, Gethin volt a Büszkeség és bányászéletben.
Több filmben és színházban is dolgozott együtt Sam Mendes rendezővel, így ezért is szerepelhetett többek között a Spectre-ben vagy az 1917-ben. Majd következett Scott kevés romantikus szerepének egyike a Bolhafészek (Fleabag) 2. évadában, ami remekül megírt és gyönyörűen meséli el, milyen is az, amikor valakit nagyon szeretünk és mégis elengedjük.
A Vanity Fair videójának végén pedig beszél kicsit legutóbbi filmjéről is, a Catherine Called Birdy-ről, ahol a főhősnő édesapját alakította. Sok-sok kiváló szerepet kívánunk neki a jövőben is!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk FIFA 23 – játékteszt
Következő cikk Valkyrie Elysium - játékteszt