Brendan Fraser mesél ikonikus karaktereiről, mert volt Kőbunkó és Az őserdő hőse is


A világ filmszerető közönségének jelentősen része lélegzet visszafojtva várja Brendan Fraser visszatérését a Darren Arronofsky rendezte A bálnában. Ennek kapcsán beszélgetett a GQ a színésszel eddigi ikonikus szerepeiről. A Vágyak csapdájában abból a szempontból volt jelentős, hogy Matt Damon, Ben Affleck és Chris O’Donnell társaságában tűnt fel. Aztán következtek emlékezetes komikus szerepei: Link a Kőbunkóban, George Az őserdő hősében.
A világ nagy része persze Rick O’Connell-ként szerette meg igazán A múmia trilógiában, amiben ikonikus kalandort alakított Rachel Weisz oldalán. Az akciófilmek következtében elszenvedett balesetek, és egy korábban ellene elkövetett szexuális zaklatás traumái lassan felőrölték fizikailag és lelkileg, egyre inkább háttérbe szorult. Aztán szép lassan fokozatosan sikerült visszatalálnia korábbi önmagához és ez a karrierjében is megmutatkozik. Először sorozatszerepekkel, majd most A bálnában nyújtott alakításával, ahol kiemelte a lányát játszó Sadie Sink tehetségét, meg lehet élete első Oscar-jelölése.
Az internet népének szimpátiáját azzal vívta ki, hogy Keanu Reeves-hez hasonlóan az a hír járja: végtelenül kedves és rendes ember. Az ebből a videóból is kiderül, hogy 20 év múltán is emlékszik a stábtagok neveire és ez nem mindenkire jellemző ebben a szakmában. Csak a legjobbakat kívánjuki neki!

Csodálatos benne:

A bálna – kritika

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Azt mondta - kritika
Következő cikk Guillermo del Toro: Rémségek tára - kritika