James McAvoy mesél legikonikusabb karaktereiről


mcavoyA GQ felkérésére mesélt James McAvoy két videón keresztül karrierjének kiemelkedő állomásairól. Elsőként Mr. Tumnus kerül terítékre, a Narnia krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény szatírja, akivel a skót színész először lett ismert világszerte. A szerepre eleinte inkább harmincas-negyvenes férfiakat kerestek, de átgondolva a szituációt, miszerint a film elején a szatír foglyul ejt egy kislányt, inkább egy fiatalabb, kedvesebb, ártatlanabbnak tűnő színészre esett a választás.
Következőként a Mocsok manipulatív, erőszakos és embergyűlölő nyomozójáról beszél. Bruce Robertson alakításához a hitelesség kedvéért gyorskajával és rengeteg alkohollal amortizálta szervezetét, még egészségtelenebb fickó benyomását keltse.
Előkerül egy korai munkája is, a Szégyentelenek eredeti brit verziója, ahol ő játszotta az egyik fiatalt a lakótelepen. Ezzel kapcsolatban azt emelte ki, mennyire fontos sokszor a nézőknek, hogy képviseltetve lássák magukat.
Az első videó végén Az Úr sötét anyagai sorozat Lord Asrieljéről beszél még. A produkcióba szinte az utolsó pillanatban, pár nappal a forgatás előtt csöppent bele, de mint rajongó, aki betéve tudta a könyveket, azonnal tudta, hogyan szeretné megjeleníteni a magát szinte Messiásnak hívő embert.

A 2. rész a Wanted című akciófilmmel kezdődik, ahol egy hétköznapi frusztrált irodistából lesz bérgyilkos. Hozzá köthető az a teniszt idéző mozdulat, ahogyan az íves lövéseket hajtják végre. Ami külön vicces, ismerve, mert a színész saját bevallása szerint is borzasztóan rosszul lő a valóságban. Előkerül aztán természetesen az X-Men franchise is, ahol a fiatal Charles Xavier útját kellett bemutatnia, hogyan válik a mindenki által ismert Patrick Stewart által emblematikussá tett X Professzorrá. A folyamat hossza és nehézségei leginkább Az eljövendő múlt napjaiban láthatóak, de a kedvence a szériából az X-Men: Az elsők voltak. Azután keresték meg, hogy egy év szünetet tartott, amikor a fia született és a forgatás a Londonhoz közeli Pinewood Studios-ban zajlott, alig 40 percnyire az otthonától, így a színészi kihívás mellett is kedvező lehetőség volt.
Végezetül a Széttörve és az Üveg tudathasadásos Kevinjéről esik szó, ahol a személyiségek mindegyikéhez külön-külön testbeszédet és hátteret kellett kitalálni. Külön élményt jelentett számára együtt játszania Anya Taylor-Joy-val, Bruce Willisszel és Samuel L. Jacksonnal. Persze egy ilyen karrierből még rengeteg kiemelkedő filmet említhetnének, mint a Transz, a Vágy és vezeklés vagy az Egy szerelem története “trilógia”.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Kötelező filmek: Kávé és cigaretta
Következő cikk A hét röhögései (461.)