Wanted: Dead – játékteszt


wanteddead0

Fejlesztő: Soleil Ltd.; Kiadó: 110 Industries SA; Platform: PC, PS4|5, Xbox One & Series X|S

A Wanted: Dead esetében Valentin-napján nincs jobb móka egy John Woo fénykorát megidéző, szédületes tempójú akciójátéknál, amiben macsó karakterekkel bűnözőkre vadászhatunk.

A Zombie Unit nevű elit hongkongi rendőri egység tagjaként egy nagyvállalati összeesküvés-elmélet felgöngyölítésén szorgoskodunk. Hanna Stone hadnagy bőrében az egy hetet összefoglaló eseménysorozatot vérben tocsogó akcióorgiában élhetjük át, s a fegyverropogással teli történetében zsoldosokkal és korrupt hekusokkal állunk szemben, miközben egy bandaháború kellős közepébe csöppenünk. A Wanted: Dead című hibrid slasher/shootert a Ninja Gaiden és a Dead or Alive eredeti fejlesztői hozták tető alá.

wanteddead1

Tesztalanyunk a hatodik generációs konzolok címei előtt tiszteleg, s ahogy egy ilyen alkotásnál megszokott, a Soleil legújabb cyberpunk játékának sztorija nem a legerősebb pontja, ám pont azt kínálja, amire kedvcsinálói invitálnak: egy non-stop paradicsomlével és töltényekkel teli akciólövölde egysoros, humoros párbeszédekkel, valamint erősen japán atmoszférával. Alapvetően három különböző típusú fegyverrel indulhatunk neki a bűnüldözésnek. Kardunkra főleg a nindzsák elleni párharc során lesz szükségünk, de valamennyi ellenfelünkkel több, mint 50 különböző kivégzéssel számolhatunk le.

wanteddead2

A pisztoly létjogosultsága főleg nehezebb fokozaton érvényesül, ugyanis azt könnyűre állítva nem igen lesz gondunk a skulók mennyiségével, így a gépfegyver, melyekből rohangálásunk közepette több eltérő típust is találunk, sokkal hasznosabb társunknak bizonyul.  Az utóbbi eszközöket az időről-időre megjelenő checkpointként is funkcionáló drónok segítségével testre szabhatjuk, s nem csak külsőleg, hanem tudásuk szerint is. Így például nagyobb tárat vagy pontosságot javító célkeresztet is beléjük biggyeszthetünk, azonban ilyenkor fegyverünk statisztikája is megváltozik, tehát valamelyik kritériuma leamortizálódik.

wanteddead3

Hanna talentumait fejleszthetjük is, s eme képességfa főleg a főhős támadási és védekezési kvalitásaira koncentrál, ezek feltornázásához pedig a jól bevált tapasztalati pontokkal kell mókolnunk. Természetesen a legegyszerűbb módja az XP harácsolásának, ha a lehető legtöbb rosszfiút lepuffantjuk (lehetőség szerint fejlövéssel), de előrehaladásunktól függően a főmenüben minijátékokat (céllövészet, darujáték, japán kaja verseny, karaoke és a Space Runaway nevű árkád sidescroller) is kikódolhatunk, melyek teljesítésük esetében a fő játékban érzékeljük hasznát, hiszen igazán bőkezűen bánnak a jutalmazással.

wanteddead4

Nemeziseink mesterséges intelligenciájára ráfért volna némi polírozás, mivel sajnos gyakorta idétlenül rohangálnak és ebből fakadóan igencsak körülményes becélozni őket – legalábbis, amikor mi magunk is mozgásban vagyunk. Ugyanakkor álló helyzetben, mialatt fedezékben tartózkodunk, szinte semmiféle kihívásra nem késztetnek, s könnyedén likvidálhatjuk őket. A főellenfelek viszont túlontúl agresszívak és első egynéhány nekifutásra nem igazán lehet kitalálni, hogy miként lehet győzelmet aratni felettük. Társaink néha egészen segítőkészek, valamikor viszont csak szobroznak és csupán pontatlanul célzó dekorációként vannak jelen.

A Wanted: Dead remek szórakozási lehetőséget kínál műfájához képest kifejezetten színes körítéssel, s az agyatlan hentelésen kívül másra ne is számítson senki. A ’90-es évek akciófilmjeinek hangulata járja át, egyedül csak a kooperatív mód hiányzik belőle.

65

 

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Dance of Death Du Lac & Fey – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Cate Blanchett ausztrál szlengre tanít minket, persze, hogy nem lógunk az óráról
Következő cikk A Hangya és a Darázs: Kvantumánia - kritika