Steven Spielberg és John Williams 29 közös filmjük során egyszer sem vitatkoztak


spielberg Steven Spielberg látta vendégül az Amblin Entertainment központjában Stephen Colbertet, ha már kiadós interjúra kérte, így legalább hazai pályán válaszolgathatott. A rendező mellé később csatlakozott a legidősebb Oscar-jelölt zeneszerző, John Williams is, a 29. közös, 7 aranyszoborra jelölt mozijuk, A Fabelman család apropóján. Persze szó volt kezdetekről és sok minden másról, igazából reggeltől estig hallgatnánk a legendákat.

Steven Spielberg itt karrierje kezdeti szakaszáról mesél, továbbá arról, hogy nem túl gyakran nézi újra a már elkészült filmjeit, pont azért, hogy ne őrölje magát azon, ha ma esetleg változtatna valamin. Az E.T.-t viszont az egyik legtökéletesebb rendezésének tartja.

A Fabelman család forgatási körülményeiről és az antiszemitizmus fontosságáról is ejtett Spielberg néhány személyes szót.

A „marslakók” fontos szereplői Spielberg karrierjének, és elárulta, hogy szerinte létezhetnek-e idegenek, illetve azon elmélkedik Colberttel, hogy miről szólhatna az E.T., a földönkívüli folytatása.

A 91 éves John Williams és Steven Spielberg az 1974-es Sugarlandi hajtóvadászat óta szinte elválaszthatatlan munkatársak, és azt ecsetelik, hogy tisztelik egymás munkásságát és soha nem szólnak bele a munkafolyamatokba. 29 közös mozijuk során egyszer sem vitatkoztak.

Kiderült, hogy melyik John Williams kedvenc szerzeménye, melyet Spielberg filmez komponált. Továbbá megtudhatjuk, hogy a rendező először zrikának vette a Cápa zenéjét.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Formula 1: Hajsza a túlélésért 5. évad – kritika
Következő cikk Tales of Symphonia Remastered - játékteszt