Two Point Campus: School Spirits – játékteszt


twopointcampusschoolkeyart

Fejlesztő: Two Point Studios; Kiadó: SEGA; Platform: PC, PS4|5, Xbox One & Series X|S, Switch

A Space Academy után a Two Point Campus egy hasonlóan elborult második kiegészítővel bővült: a School Spirits-ben a paranormális jelenségek egy vadiúj kampuszban bukkannak fel.

Nem kellett sokáig várnunk a Two Point Campus soron következő DLC-jére. A tavaly decemberi Space Academy után sebtében megjelent a School Spirits, ami hangyányit rövidebbre sikerült, valamelyest kevesebb tartalommal (így az ára is alacsonyabb), de továbbra végtelenül szórakoztató tálalásban. Az alkotók ezúttal némi történetet is belecsempésztek aktuális csomagjukba, a kísértetekkel teli, ijesztően humoros területen ugyanis Lady Lifeless olvasással tölti minden idejét, békés lebegését azonban bosszantóvá teszik a rosszindulatú szellemek. A célunk ezért nem is lehet más, minthogy segítsünk a bajba jutott úrnőn és megszabaduljunk a galád túlvilági lényektől.

twopointspirits1

Persze ahogyan a Star Trek inspirálta kiegészítő kapcsán, úgy jelen tesztalanyunk esetében sem csupán az eleven nebulók taníttatása felett bábáskodhatunk, és függetlenül, hogy már nem élők, a barátságos spirituszok is belekóstolnak az egyetemi életstílusba. Ebből kifolyóan két új tananyagot sajátíthatnak el és ugyanennyi meglepően látványosan animált szobát rendezhetünk be számukra. Az előbbiek közül az egyiket Paranormal Detection-nek hívják: a minden bizonnyal a Szellemirtók által ihletett órák során a hallgatók megtanulhatják, hogy miként zárhatnak lidércet egy palackba.

twopointspirits3

A másik lecke pedig a DLC címéből adódik, ahol noszogathatjuk a holtakat, vagyis pontosabban bevezethetjük őket, az élet utáni világba azzal, hogy többek közt megtanítjuk számukra, hogy kik (voltak) ők valójában, vagy mondjuk, hogy a továbbiakban milyen lehetőségek adottak számukra. Ezen felül diákjaink összefoghatnak, hogy eltávolítsanak egy hatalmas szellemet, melynek köszönhetően akár bővíthetjük a kampusz területét, de kiképezhetjük karbantartóinkat is, akik az arra alkalmas tárolókba elhelyezhetik a beilleszkedési problémákkal küzdő entitásokat.

A téma ugyan megkövetelné, de picit furcsa, hogy nem a halloweeni időszakban érkezett a Two Point Campus: School Spirits – de akkortájt jellemzően egyébként is ingyenes extrákkal kedveskednek az alkotók. Összességében frappánsan összerakott pakk, az említettek mellett számos új kelléket is megvásárolhatunk, s ügyesen kibővíti a játék eredeti adottságait, de csalódást keltő, hogy csupán egyetlen új intézményt koordinálhatunk.

7 szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Resident Evil 4 – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (473.)
Következő cikk Hat hét – kritika